GPU tarafinda fiziksel hasar kolay olusmaz merak ettigin buysa. Genelde yanlis ayarlar sistemin stabilitesini etkiliyor. Stutter'lar, oyundan atmalar gibi. Eger degisiklik yapacaksan her seferinde tek deger ve makul olcude degistirip sonucuna bakarak stabil bir degeri bulursun zaten kendi kartina gore. Denemeleri de mutlaka gercek oyunlarda yap. Sentetik testler her zaman sorunlari gostermiyor. Kartin TDP'si ornegin 180W ise uzerine cikmamaya calisiyorum ben. Hatta 150W ta kalmak ideal olmali. Kartlardaki fiziksel bozulma genelde RAM'lerde oluyor. Bu da TDP'ye abanilmis kartlarda RAM'rin iyi sogutulamamasindan kaynaklaniyor. AMD kartlarin bir dezavantaji da RAM frekansina fazla bagimlilar. O yuzden insanlar RAM'e OC yapmayi seviyor AMD'de. Kart kisa vadede testlerde ve oyunlarda sorun cikarmasa da bir sure sonra RAM ler bozuluyor, pembiş ekranla tanışıyorlar. Nvidia'da RAM OC'si bir anlam ifade etmiyor genelde. Hatta ben -500 Mhz veriyorum direkt. Kartta GPU ve hotspot sicakligi disinda GPU-Z'deki sensorler kismindan RAM sicakligini da sik sik kontrol et bence. Insanlarin paylastigi genel sicakliklarin bir kac derece altinda kalabliyorsan uzun yillar sorunsuz calisir makinen. Bir kac FPS icin sorunlar ugrasmaya degmez. Konsollar bu yuzden seviliyor ya, sorunu yok diye. Amac ayni sekilde sorunsuz PC calistirmak olmali bence.