Yandaki fanları içeri hava verecek şekilde ayarlasam sıvı soğutma fanları zaten içeri temiz hava veriyor, en alttaki fanları egzoz fanı olarak kullansam o fanlar ve kasanın arkasında ki tek fan içeride ki sıcak havayı atmak için kullanılsa daha iyi olmaz mı hocam? Bilmediğimden soruyorum.

Çok teşekkür ederim hocam.
Radyatöre hava basman lazım o yüzden ona gidecek havanın da temiz ve soğuk olması lazım. Dediğim şekilde bir dene sen farkı göreceksin.

Radyatöre hava basman lazım o yüzden ona gidecek havanın da temiz ve soğuk olması lazım. Dediğim şekilde bir dene sen farkı göreceksin.
Hocam tekrar tekrar uğraşmamak için teyit etmek adına soruyorum. Yandaki fanlar+üstteki fanlar+alttaki fanlar dışarıda ki temiz havayı içeri alacak ve sadece arkada ki tekli egzoz fanı sıcak havı dışarı atacak doğru mu?

Hocam tekrar tekrar uğraşmamak için teyit etmek adına soruyorum. Yandaki fanlar+üstteki fanlar+alttaki fanlar dışarıda ki temiz havayı içeri alacak ve sadece arkada ki tekli egzoz fanı sıcak havı dışarı atacak doğru mu?
Yan ve alt fanları içeriye alacak, egzoz ve radyatör fanları dışarıya atacak.

Yan ve alt fanları içeriye alacak, egzoz ve radyatör fanları dışarıya atacak.
Tamam hocam teşekkür ederim.

Sıcaklıklar yüksek değil ki. Parçalarınız yüksek sıcaklıkta dahi olsa "belirtilen" sınırları geçmediği sürece sorunsuz çalışmaya devam edebilir. CPB ve PBO kapatırsanız elbette ısı düşer ama performansınız da düşer. Undervolt yaparak güç tüketimini azaltabilirsiniz performans kaybı olmadan.

Bu Thermalright fanlardan 3 tane de ben kasamin önünde kullandım fakat bir tanesi tam devirde tıkırtı yapmaya başladı. Onun dışında F/P fanlar. Diğer bütün fanlarim (sogutucu dahil) Silverstone 120R. Gürültü umursamayan birisi için cok daha performanslı lakin Thermalright fanlar da iş yapar. Bu kombinasyon iyi gibi, daha fazla fanlara para harcama.

Atın, inceleriz. Hava sogutmada 82 derece cok degil ama sıvı için pek fikrim yok. Sogutucu ayarlarin nasil, hangi macun surulu?
Hocam bende profesyonel değilim tabii. Burada benden çok daha tecrübeli arkadaşlar var, örnek resimler paylaşıyorum. BIOS'tan görebiliyorsunuz bazı şeyleri. Elimden gelirse bir şeyler, yardımcı olmak isterim tabii.
Arkadaşlar bazı testler yaptım ve görsellerle sizlere göstermeye çalıştım, bunun için ayrı bir konu açtım rica etsem bir değerlendirme yapabilir misiniz?

Ikisine de undervolt yapabilirsin veya sogutma degistirirsin baska sekilde dusmez sicakliklar performans kaybi olmadan.
İslemci icin oyundayken 70 dereceler ideal(kullandigin sogutmaya gore degisir),
Ekran karti icin de ayni sekilde 70'i gecmezse sogutmasi cok iyidir, ekran karti modelinize bagli
Hocam sıcaklık testleri yaptım ve bunun için ayrı bir konu açtım bir göz atabilirseniz sevinirim.

Hocam sıcaklık testleri yaptım ve bunun için ayrı bir konu açtım bi göz atabilirseniz sevinirim.

Sicakliklar gayet normal endiselenecek bir durum yok.