Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AMYFM

Gelişen
Masaüstü bilgisayarımın işlemcisi ve ekran kartının macununu yeniledim. Şimdi fanlar çalışıyor ekran kartının ışığı falan yanıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Anakarttan işlemci ve ekran kartı hariç başka hiçbir şey çıkarmadım. Ekran kartını çıkarıp takarken bayağı zorlandım klipsinden dolayı. Hatta klips kırıldı. Diğer yuvalara da takıyorum olmuyor. RAM'leri de söküp taktım statik elektriği de aldım görüntü vermiyor. Sorun ne olabilir? Ekran kartına zarar vermiş olabilir miyim çıkarıp takarken?

Son düzenleme:
Çözüm
Anakart 4. Slotluysa Soldan 2. Slota tek RAM takın BIOS sıfırlayıp açın sistemi, yine görüntü vermezse işlemci soğutucusunu biraz gevşetin, sonuç alamazsanız işlemciyi söküp pinlerde eğilme veya macun kalıntısı var mı kontrol edin.

Ekran kartının güç bağlantısının tam oturduğundan emin olun, bunları yaparkan kasayı yan yatırın, öyle kalsın.
Masaüstü bilgisayarımın işlemcisi ve ekran kartının macununu yeniledim. Şimdi fanlar çalışıyor ekran kartının ışığı falan yanıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Anakarttan işlemci ve ekran kartı hariç başka hiçbir şey çıkarmadım. Ekran kartını çıkarıp takarken bayağı zorlandım klipsinden dolayı. Hatta klips kırıldı. Diğer yuvalara da takıyorum olmuyor. RAM'leri de söküp taktım statik elektriği de aldım görüntü vermiyor. Sorun ne olabilir? Ekran kartına zarar vermiş olabilir miyim çıkarıp takarken?

Hocam ekran kartını çıkartıp takarken çok zorladıysanız zarar gelmiş olabilir. Anakart üzerinde herhangi bir hata ışığı yanıyor mu veya ekran kartının PCB veya slota oturan kısım üzerinde gözle görebildiğiniz bir zarar var mı?

Hocam ekran kartını çıkartıp takarken çok zorladıysanız zarar gelmiş olabilir. Anakart üzerinde herhangi bir hata ışığı yanıyor mu veya ekran kartının PCB veya slota oturan kısım üzerinde gözle görebildiğiniz bir zarar var mı?
Evet bayağı zorlandı daha öncesinde de başka ekran kartları çıkarıp takarken zorlanıyordu ama şu an daha çok zorladım ve dediğim gibi klips bile kırıldı. :( Ne gibi bir zarar gelmiş olabilir ki tamir edilebilir mi acaba? Anakart modeli asus b660m-a. Anakartımda hata ışığı yanar mı böyle bir özelliği var mı bilginiz var mı nereden anlayabilirim? Gözle görülür bir şey yok gibi geliyor bana ama tam anlayamıyorum tabii.

Evet bayağı zorlandı daha öncesinde de başka ekran kartları çıkarıp takarken zorlanıyordu ama şu an daha çok zorladım ve dediğim gibi klips bile kırıldı. :( ne gibi bir zarar gelmiş olabilir ki tamir edilebilir mi acaba? Anakart modeli ASUS B660M-A. Anakartımda hata ışığı yanar mı böyle bir özelliği var mı bilginiz var mı nereden anlayabilirim? Gözle görülür bir şey yok gibi geliyor bana ama tam anlayamıyorum tabii.

Hocam hata ışığı işlemci veya RAM'de sorun olduğunda yanar eğer hiç görüntü alamıyorsanız PCI-e slotu veya ekran kartında bir sorun oluşmuş olabilir. Ekran kartını çıkartıp taktığınız kısımda gözle görülür bir kırık vs var mı kontrol edebilirsiniz. Elinizde mevcutsa ekran kartını başka bir anakarta takıp deneyebilirsiniz. Ekran kartı veya anakarta herhangi bir zarar verdiyseniz tamiri mümkün mü değil mi açıkçası pek bir fikrim yok yetkili servis ile iletişime geçmenizi öneririm.

Hocam hata ışığı işlemci veya RAM'de sorun olduğunda yanar eğer hiç görüntü alamıyorsanız PCI-e slotu veya ekran kartında bir sorun oluşmuş olabilir. Ekran kartını çıkartıp taktığınız kısımda gözle görülür bir kırık vs var mı kontrol edebilirsiniz. Elinizde mevcutsa ekran kartını başka bir anakarta takıp deneyebilirsiniz. Ekran kartı veya anakarta herhangi bir zarar verdiyseniz tamiri mümkün mü değil mi açıkçası pek bir fikrim yok yetkili servis ile iletişime geçmenizi öneririm.
Hocam teşekkür ederim ama bir şey sormak istiyorum. Ekran kartı ışıkları yanıyor. Sorun olsa da ışıkları yine yanıyor mu böyle? Şu an deneyecek ekran kartım yok en azından başka bir şeyden kaynaklı olma ihtimaline karşın her şeyi şu an denemek istiyorum

Hocam teşekkür ederim ama bir şey sormak istiyorum. Ekran kartı ışıkları yanıyor. Sorun olsa da ışıkları yine yanıyor mu böyle? Şu an deneyecek ekran kartım yok en azından başka bir şeyden kaynaklı olma ihtimaline karşın her şeyi şu an denemek istiyorum.

Hocam kart güç alıyor ama görüntü oluşturamıyor olabilir bir bilgisayarcıya götürüp veya komşu vs bir yerde dönor kart ile denerseniz emin olabilirsiniz.

İşlemci ve ekran kartı modeli nedir?

Klips kırıldığı için tam oturmuyor olabilir. Görüntü kablonu (Eğer işlemcin F ile biten bir model değilse.) anakarta takıp deneyebilirsin sorun ekran kartında mı değil mi anlamak için.

Kasadaki tüm parçaları söküp geri taktım şimdi bilgisayar saniyelik açılıp kapanıp tekrar açılıyor. Anlık fanlar dönüyor ışıklar yanıyor resetliyor kendini. İyice mahvettik sanırım.
İşlemci ve ekran kartı modeli nedir?
İşlemci 13600KF. Ekran kartı asus rog 3080 ti
Klips kırıldığı için tam oturmuyor olabilir. Görüntü kablonu (Eğer işlemcin F ile biten bir model değilse.) anakarta takıp deneyebilirsin sorun ekran kartında mı değil mi anlamak için.
Üç tane ekran kartı slotu var üçünü de denemiştim yine olmadı. İşlemci F ile bitiyor maalesef.

Kasadaki tüm parçaları söküp geri taktım şimdi bilgisayar saniyelik açılıp kapanıp tekrar açılıyor. Anlık fanlar dönüyor ışıklar yanıyor resetliyor kendini. İyice mahvettik sanırım.

İşlemci 13600KF. Ekran kartı ASUS ROG 3080 Ti.

Üç tane ekran kartı slotu var üçünü de denemiştim yine olmadı. İşlemci F ile bitiyor maalesef.

Hiçbir slotta çalışmıyorsa ekran kartında sorun olma olasılığı yüksek hocam anlık açılıp kapanmanın birden fazla sebebi olabilir. Ekran kartınızı en kötü bir bilgisayarcıya götürüp denemenizi tavsiye ederim. Ekran kartı ile birlikte tüm sistemi götürüp kalan parçaları da başka bir ekran kartı ile test etmeniz yararlı olacaktır.