Edge sıcaklığı mı yoksa hotspot sıcaklığı mı 80 derece? HWiNFO64 indirip bunu söyleyebilir misin? Veya GPU-Z indirip sensörler sekmesini SS'te atabilirsin ekran kartı yük altındayken.

Minecraft özelinde konuşmuyorum. 100FPS olması anormal bir durum. Oyun içi değerleri paylaşır mısın?

Şu an okuldayım, ancak saat 4 gibi paylaşırım. Ve kaliteli bir shaderda kurulu, ama ona rağmen az geliyor. Aynı shaderı arkadaşım kurdu o 200 alıyor 4060 ile ve 65 derece.

Edge sıcaklığı mı yoksa hotspot sıcaklığı mı 80 derece? HWiNFO64 indirip bunu söyleyebilir misin? Veya GPU-Z indirip sensörler sekmesini SS'te atabilirsin ekran kartı yük altındayken.

Eve gidince yapacağım hocam. Sıcaklık değerlerine AMD'nin kendi ekran kartı yazılımından bakarak konuştum.

Şu an okuldayım, ancak saat 4 gibi paylaşırım. Ve kaliteli bir shaderda kurulu, ama ona rağmen az geliyor. Aynı shaderı arkadaşım kurdu o 200 alıyor 4060 ile ve 65 derece.

Eve gidince yapacağım hocam. Sıcaklık değerlerine AMD'nin kendi ekran kartı yazılımından bakarak konuştum.
MSI Afterburner kurulumu yapip oyun ici degerleri atmaniz daha saglikli olacaktir. Bolca kurulum videosu var internette. Basit zaten.

Minecraft oynarken shader kurdum 700 FPS'ken bir anda 100e düştü. Bir de en ufak hareketimde coil whine sesi inanılmaz fazla çıkıyor.

Minecraft oynamıyorum ama böyle absürt FPS düşüşleri olmaması lazım. Eğer oyundan kaynaklı değilse tabii. Zaten 10 aylık demişsiniz. Kasanız nedir? Aynı modelin RX6600 olanı 55 derecede 1400RPM çalışıyor testte. Uzun kullanımda 63-64 derece diyelim, bir de buna kasanızın hava akışının kötü olduğunu ekleyelim 70 yapsın. 5 derecede benden olsun 75. Yine de çok fazla. Kasanızın yan kapağını açıp tekrar deneyin bakalım kaç olacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Optifine ile shader kurunca böyle düşüşler normal gözükmese de olabilir. Sodium ile deneyin. Kurduğunuz shadera bağlı olarak bu FPS düşüşleri olabilir. Ben 1050 Ti + Sodium ile 500-600 FPS civarı alırken en hafif shaderlardan birini kurduktan sonra 60 FPS'e düşüyordum. Hatta bazen onun da altına düşüyor diye Lossless Scaling kullanıyorum.