Ali Çelik

Uzman
Ekran kartım Sparkle Arc A750. Nvidia ve AMD kartlarda afterburner ile müdehale edebiliyordum. Bu kartta yapamıyorum.
Oda sıcaklığı 30-37 derece arası değişiyor. Kart ısı değerleri kasa kapağı kapalı halde 90 bu şekilde işlemciyide 15 derece fazladan ısıtıyor. Kasa kapağı açık halde 85. Hem kasa kapağı açık hem kasaya vatilatör yapıştırılmış halde 80 derece

Hocam undervolt yaptıktan sonra karta bir bakım şart. Kasaya vantilatör tutmayın, daha fazla tozlandırır ve bakım yapmak zorunda kalırsınız. Hem bu şekilde kasanın hava sürkilasyonunu bozuyorsunuz. Kasanın kapağı çoğu zaman kapalı kalmalı. Kaliteli bir macun ile bakımlarını yapmalısınız bence.

Hocam undervolt yaptıktan sonra karta bir bakım şart. Kasaya vantilatör tutmayın, daha fazla tozlandırır ve bakım yapmak zorunda kalırsınız. Hem bu şekilde kasanın hava sürkilasyonunu bozuyorsunuz. Kasanın kapağı çoğu zaman kapalı kalmalı. Kaliteli bir macun ile bakımlarını yapmalısınız bence.
Kart sıfır kasa kapağı kapalı halde ekran kartı tüm sistemi ısıtıyor. Bu şartlar altında undervolt en hızlı çözüm. İleride farklı bir kasa alabilirm belki.

Bunu denedim ama girdiğim voltaj değerlerini kaydetmiyor.

Son düzenleme: