Etiket var ama GTX 1060'da da vardı. O ısınmıyordu mesela bu yanıyor.

Ben forumdan yardım alayım öyleyse. MX4 yeterli olur mu?

MX6 önerimdir hocam.

Hocam degıstırmek çocuk isi termal macunu sil üzerinde yenisini sık kapat dikkatlice bitti bu kadar ekran kartının uzerinde oynama yapmadıgın surece bir şey olmaz.

Konuyu açan hocam bilmediği için tavsiye verdim hocam basit olduğunu ben de biliyorum sağ olun :D

Yeni aldığım ikinci el ekran kartı oyunlarda ve Vulkan FurMark testinde 95 dereceye kadar çıkıyor. Tamam TDP'si eski GTX 1060'ımdan biraz daha fazla ama o kartın içi açılmadığı halde 67 dereceyi geçmiyordu. Sizce termal macun mu yenilemek lazım yoksa kart gitmiş mi?
Kart gittiyse çok sıcak çalışır diye bir kural yok diye biliyorum. Sıcak çalışması genellikle bakımsızlığı ile alakalıdır, termal macun, pad ve toz temizliği sıcaklık sorununu genellikle çözer fakat ekran kartının tasarımında bir problem varsa yani soğutma sistemi o kartı soğutmaya yetmiyorsa yapacak bir şey yok. He sıvı nitrojenle falan soğutursun orasını bilemem tabii.

Kartın gittiğini misal Furmark testi yapılırken ekranda böyle pikselleşme rastgele renkler falan oluyorsa ya da bilgisayar arkada çalışıp direkt ekran gidiyorsa ekran kartı arızalıdır.

Ekran kartı çok kapsamlı bir mevzu, sadece çip değil VRAM vesayri de oyun değiştirici.

Arızalı olmasına gerek de yok miningde yorulmuş bir ekran kartı olması için yorulmuş diyorum çünkü miningde olup yorulmamış kartlar da var mesela mining yapan bazı insanlar ekran kartlarına son tüketiciden daha iyi baktılar atıyorum önlerine falan ekstra fan, tozsuz ortam, sürekli bakım vesayri dolayısıyla da onların ekran kartları oldukça iyi şartlarda çalıştı ve de bir son tüketici ekran kartıyla neredeyse aynı sağlamlıkta olur, mining yapılmış mı yapılmamış mı onu da anlayamazsın.

Mining'de sürekli çalıştırılmış ve de en önemlisi bakımı iyi olmayan bir ekran kartı ya arızalıdır ya da testlerde muadillerine göre daha düşük performans sergiler.