ShadowLegion

Üstün
Makaleler
1
Lancool 216 kasam var. Elimde fazla fan vardı BeQuiet Pure Wings 2 120mm 2 adet. Bu fanlar boşta olduğu için normalde ekran kartını dikey olarak monte ettiğimiz yere PSU'nun üzerine, ekran kartına hava üfleyecek şekilde taktım. Sizce bu gereksiz mi çıkartmalı mıyım yoksa kalsın? Sıcaklıklarımda bir problem yok ancak gereksizse çıkarta da bilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lancool 216 kasam var. Elimde fazla fan vardı Be Quiet Pure Wings 2 120mm 2 adet. Bu fanlar boşta olduğu için normalde ekran kartını dikey olarak monte ettiğimiz yere PSU'nun üzerine, ekran kartına hava üfleyecek şekilde taktım. Sizce bu gereksiz mi çıkartmalı mıyım yoksa kalsın? Sıcaklıklarımda bir problem yok ancak gereksizse çıkartadabilirim.

Evet aşırı fark sağlıyor. Kasamda ekran kartımın altında 2 adet 140mmlik fan var. Çıkardığım zaman 10 derece fark ediyor. Ayrıyeten ekran kartındaki fanların RPM değeri de artıyor.

Her ekran kartında veya her sistemde @Yusuf7878'in dediği kadar artış görülmüyor, bazen 1-2 dereceden öteye bile gitmiyor. Zamanında kendi sistemimde 2 derece anca etki ettiğini gözlemlemiştim. Berbat bir hava akışına sahip kasan varsa daha fazla etki eder tabii ama Lancool 216'da da çok etki edeceğini sanmıyorum. Bende de Lancool II Mesh vardı, testi onunla yapmıştım.

Her ekran kartında veya her sistemde @Yusuf7878'in dediği kadar artış görülmüyor, bazen 1-2 dereceden öteye bile gitmiyor. Zamanında kendi sistemimde 2 derece anca etki ettiğini gözlemlemiştim. Berbat bir hava akışına sahip kasan varsa daha fazla etki eder tabii ama Lancool 216'da da çok etki edeceğini sanmıyorum. Bende de Lancool II Mesh vardı, testi onunla yapmıştım.
Olabilir. Daha önce Corsair Carbide 5 kasayı kullanmıştım; ekran kartının sıcaklıkları 70°C civarındaydı. H6 FLOW kasaya geçince, altta bulunan 2 adet fan ile sıcaklıklar yaklaşık 10°C düştü. Ki o fanlar 800 RPM'de çalışıyor. Ayrıca ekran kartı fanlarının RPM değerleri de ciddi oranda azaldı. Test edip bakmak en mantıklısı olur.

@Yusuf7878 o halde kalsın. Ben test etmedim açıkçası. Zaten undervolt yaptım %20 power limit düşürdüm +1000 memory clock +100 core clock verdim 4070'e. 200W'tan 160W'a düştü ve fanı zaten %30'da düşüyor. Akvaryum kasa vs. de kullandım ama şu Lancool 216 öndeki 160mm fanlarla inanılmaz bir makine. Bir de BIOS fan ayarı falan yapmadım hepsini silent moda alıp geçtim.

@BerkayZ87 hocam fanlar fazlaydı taktım yoksa sıcaklık problemi yok zaten ama. Kalsın dönüp dursunlar :)

Olabilir. Daha önce Corsair Carbide 5 kasayı kullanmıştım; ekran kartının sıcaklıkları 70°C civarındaydı. H6 FLOW kasaya geçince, altta bulunan 2 adet fan ile sıcaklıklar yaklaşık 10°C düştü. Ki o fanlar 800 RPM'de çalışıyor. Ayrıca ekran kartı fanlarının RPM değerleri de ciddi oranda azaldı. Test edip bakmak en mantıklısı olur.
Belki de Palit RTX 4070 Dual gibi en berbat modelde tepe model sessizliği ve soğutmasına yakın bir performans almamın nedeni Lancool 216 ve bu fanlardır...

Önemli olan fanların aldığı hava. Havanın akım miktarı falan da önemli. En iyisi deneme yanılma.
1755559552086.webp

Ekran kartının altındaki fanları çıkarttım. Sıcaklıklarda değişiklik olmadı. Hatta sanki ekran kartı 1 derece daha serin gibi. Boşuna ses yapan iki fandan da kurtulmuş oldum açıkçası. Demek ki kasanın hava akışı iyiyse ve sıkışık değilse, gerek yokmuş bunlara..

Dikey benim de ekran kartım, kablo kanalı sayesinde dışardan baktığımda görülmeyecek şekilde 80mm bir fan yerleştirdim daha 5-10 derece daha serin çalışıp fanlarını daha geç açıyor.