Çıkış yönünü ekran kartına doğru verirse, ekran kartının üflediği havayı fan geri üfler onu demek istedim. Bu da soğutma açısından hiçbir işe yaramaz.
Yani kullandigim ekran kartlari ve kasadaki sirkulasyona gore asagiya ufledigi yok. Kaldi ki asagiya uflemesi sirkulasyonu bozar. Capraz aci ile kasa camina yani yukari yonse ufluyor. Bu yuzden kasa sirkulasyonu kotu olanlar yan cami acinca 10-15 derece sogutma sagliyor zaten.

Fayda olarak hava sirkülasyonu ve ekran kartını soğutmada iş görür, kart ısınıyorsa almanızı önerebilirim.

Ekran kartının verdiği havayı ona geri üflermiş hocam öyle dediler, kartım diğer kasadaki bileşenlere göre ısınıyor. İşlemcim maksimum 67 derece falan, ekran kartı Full'de 79'lara çıkıyor.

Kendi fanı yeterli değil mi diyorsun kafanda ki soru işaretini neye borçlusun.
Isındığı için.

Ekran kartının verdiği havayı ona geri üflermiş hocam öyle dediler, kartım diğer kasadaki bileşenlere göre ısınıyor. İşlemcim maksimum 67 derece falan, ekran kartı Full'de 79'lara çıkıyor.

Isındığı için.

Ekran kartın ısınıyorsa UV yap. Fandan daha iyi bir çözüm bence.

Isındığı için.

RTX ekran kartı için normal sıcaklık değerli değil mi kaç derece veriyor yeni mi grafik kartı termal macunu yenilemen gerekir belki.

Yani kullandigim ekran kartlari ve kasadaki sirkulasyona gore asagiya ufledigi yok. Kaldi ki asagiya uflemesi sirkulasyonu bozar. Capraz aci ile kasa camina yani yukari yonse ufluyor. Bu yuzden kasa sirkulasyonu kotu olanlar yan cami acinca 10-15 derece sogutma sagliyor zaten.

Senin dediğin anladım, haklısın. Ben fanı paralel olarak oturtma ihtimaline karşı havayı geri üfler demiştim. Eğimli olarak yerleştirdiğinde muhakkak fayda sağlar. Ama yine de kasa içerisinde yer kaplaması da bir sorun.

RTX ekran kartı için normal sıcaklık değerli değil mi kaç derece veriyor yeni mi grafik kartı termal macunu yenilemen gerekir belki.

Ekran kartının marka ve modeli önemli olmakla birlikte 79 derece pek de normal bir sıcaklık değil hocam.

Aldığımdan beri 78-79-80 derecelerde.

Senin dediğin anladım, haklısın. Ben fanı paralel olarak oturtma ihtimaline karşı havayı geri üfler demiştim. Eğimli olarak yerleştirdiğinde muhakkak fayda sağlar. Ama yine de kasa içerisinde yer kaplaması da bir sorun.

Ekran kartının marka ve modeli önemli olmakla birlikte 79 derece pek de normal bir sıcaklık değil hocam.

Bir ekran kartım havayı nasıl veriyor diye araştırıyorum.

Ekran kartının marka ve modeli ne?

Undervolt işlemi yaptın mı? Yapmadıysan yapmanı tavsiye ederim. Benim ekran kartım da 70 dereceye kadar çıktığı oluyordu. Undervolt işlemi ile bu sıcaklıkları 61-62 dereceye kadar düşürdüm. Herhangi bir performans kaybı da yaşamadım.

O zaman hocam fanı üfleyecek şekilde grafik kartının altına alıp o şeklde bozmadan cırt kelepçenin küçük olanı ile sabitleyip kablosunu da anakarta bağlarsın bu kadar bende öyle yaptım yer yok diye matkapla vidaladım ama sende yer var altına kelepçe ile sabitle. Yeteri kadar üfler sıkıntı olmaz.