omerk_k

Uzman
9950X3D işlemcim var, ekran kartını henüz satın almadım. Görüntü alabileceğimi biliyorum ancak bilgisayar performansı nasıl olur? Hangi oyunları oynayabilirim, nasıl bir oyun performansı olur?

9950X3D işlemcim var, ekran kartını henüz satın almadım. Görüntü alabileceğimi biliyorum ancak bilgisayar performansı nasıl olur? Hangi oyunları oynayabilirim, nasıl bir oyun performansı olur?
Çoğu oyunu en düşük ayarlarda güzel ayar+ Fsr kombinleyerek 30-90fps oynayabilirsin.

Zen 5 mimarisine sahip, X3D model olduğu için oyunlarda ekstra 3D V-Cache avantajı da var. Ancak bu işlemcide entegre GPU (iGPU) kısmı çok sınırlı bu yüzden CS:GO, LoL, DotA 2, Valorant, Minecraft, Team Fortress 2 gibi oyunları düşük grafikte oynatır ama üstünü bekleme :D

Kendi kas gücü ile 1080p de güncel hiçbir oyunu oynamayazsınız, belki CS2 40-50 FPS verir.

LoL TFT falan oynarım diye düşünüyorum düşük gereksinimler sağlayan.
Peki şöyle sorayım oyun dışında bilgisayarda gezinme performansı nasıl olur? Sıkıntısız kasmadan kullanabilir miyim?