Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 7 Ocak 2024
- Makaleler
- 9
Ben ders yaptığım zaman gözüm ağrımaya başladığında veya 2 saatte bir bu göz egzersizinden yapıyordum. Çok ağrıyor ise 2 defa yapıyorum. İşime bayağı yarıyordu. Uygulamanın tasarımı falanda gayet güzel.
https://play.google.com/store/apps/details?id=rm.com.oki
https://play.google.com/store/apps/details?id=rm.com.oki
Gözlerini nemlendir, arada bir mola ver ekranlara bakma. Ekran parlaklığını azaltmayı dene ve ekranla arana güvenli bir mesafe koy.
Parlaklık ve kontrastı düşür ayrıca f.lux gibi gece modu uygulamalarını sürekli kullanmalısın gözlerin belli ki çok hassaslaşmış. Ayrıca belli aralıklarla ( 40 dakika da 1 ) ekrana bakmayı bırakıp dışarıya manzara varsa vb yerlere uzaklara uzun uzun bakabilirsin.
emre259
Uzman
Yalan dolan diyenlere olacaktır ama ben 4 yıldır uzun zaman ekrana baktığımda sarı filtreli dinlendirici gözlük takıyorum, zorunda kalıyorum. Numarasız. O olmadığı zaman başım ağrıyor anlım kasılıyor sanki. Deneyebilirsin, uygun olanlarla başla istersen.
murim
Uzman
Geçmiş olsun bende aşırı bilgisayar başında vakit geçirdiğimde benzer semptomlar gösteriyorum gözlerde yanma kızarıklık uykum olmasa bile gözlerimi kapatma hissi bu sorun genelde PC başında çokça vakit geçiren herkes için aynıdır, göz kuruluğu. Bana göz doktorum hyonat (benzeride vardı sanırım TR de satışı durdu) adı altında göz damlası vermişti. Nemlendirici ne zaman gözlerim yansa bunu kullanıyorum bitene kadar 1-2 yıl kadar rahat ediyorum. Önerim göz doktoruna gidip durumu anlat uygun nemlendirici göz damlası verecektir.
Gözlerim acıyor. Bilgisayardan ders çalışıyorum, yani konu anlatımını falan. Gözlük var, bilgisayar, telefon ışık filtreli ama yararı yok gibi. Bir tavsiyeniz var mı?
Siyah tema kullan.