Arkadaş doğru bir öneri de bulunmuş. Hynot suni göz yaşı damlasıdır aynı zamanda. PC başında çok vakit geçiriyorsan, kitap çok okuyorsan kesinlikle çok rahatlatıcı suni göz yaşı damlaları. Göz kuruluğu olabilir sende. Kaşıntı, kızarma, rahatlatma hepsine faydalı bir ilaç.

En azından bir sağlık ocağına göz kuruluğu var mı, kontrol ettirebilirsin. Ama suni göz yaşı damlalarını sağlık ocağı doktorları yazamıyor, rapor gerekiyor onun için. Yani kısacası göz doktoruna görünmen lazım.

Suni göz yaşı damlaları bağımlılık yapan bir ilaç değil, istediğin zaman kullanabiliyorsun bu arada.

En ucuz yol odak noktasını değiştirmek. Benim de gözlerim çok sık ağrır. Ağrımaya başladığını hissettiğim anda 4-5 metre öteye 10-15 saniye bakarım daha sonra pencereden dışarı 5-10sn bakarım. En sonda da 30-50cm öteye 10 saniye kadar bakarım ve ağrım genelde geçer. Eğer geçmezse bilgisayardan kalkar telefona bakarım (yine odak mesafesi değişmiş oluyor çünkü bilgisayara göre daha yakından bakıyorum) 10dk kadar bakınca bir şeyim kalmaz. Eğer benim gibi ekran bağımlısı değilseniz 10dk kadar evde boş boş etrafa bakabilirsiniz.