Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
DP kablosunda sorun olabilir diye düşünüyorum. Umuyorum da çünkü çok büyük paralar harcamak istemiyorum şu an. Kabloyu oynattım üfledim falan ama nafile, düzelmedi. Pazartesi günü yeni bir kablo alıp deneyeceğim ama düzelmez ise sorunun neden olduğu hakkında en ufak bir fikrim yok maalesef.

Rastgele zamanlarda oluyor, Alt Tab atıp yeniden girince düzeliyor.

Çözüm
Az önce 9060XT ile yaşamaya başladım Discord ve tarayıcı üzerinde. Aynı anda Discord'da ekran paylaşımı yapıyordum, şu an kapattım bakalım ileride ne olacak.

Sadece tarayıcıda mı oluyor? Tarayıcı ayarlarıyla ilgili de olabilir. Kabloyla ilgili olduğunu sanmıyorum kablo arızasında genelde parazit glitch gibi şeyler yapıyor. Yazılımsal bir sorun muhtemelen.

@Ethem Efe, aynı sorunu hem AMD hem de NVIDIA ekran kartlı sistemlerde yaşayanları gördüm. Benim tahminim Windows 11'den kaynaklanan bir sorun. Yine de sürücüyü bir deneyin tabii, işe yarayabilir.

Sorun çözüldü, multiplane overlay yüzünden oluyormuş. Kayıt defteri ile devre dışı bırakınca daha fazla yaşamamaya başladım.

1768305270381.webp
Daha önce bu sorunu yaşayan kullanıcıları görmüştüm. Monitör ya da kablo kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Ekran kartı ya da Windows 11 ile alakalı olsa gerek. Bunlarla ilgili işlem yaptınız mı hiç? Farklı sürücü, farklı OS vs.

Daha önce bu sorunu yaşayan kullanıcıları görmüştüm. Monitör ya da kablo kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Ekran kartı ya da Windows 11 ile alakalı olsa gerek. Bunlarla ilgili işlem yaptınız mı hiç? Farklı sürücü, farklı OS vs.

Hmm, şimdi siz deyince aklıma takıldı. Sanırsam en son NVIDIA güncellemesinden sonra oluşmaya başladı bu sorun, aynı zamanda çoğu oyun ile sorunlar yaşamaya da başladım. Downgrade yapıp tekrar mı deneyin diyorsunuz? Hangi sürücüyü önerirsiniz?

570.xx sürücüleri ya da güncel olan 591.76 sürümünü deneyebilirsiniz. Deneme amaçlı Windows 10 da kurabilirsiniz, daha sonra 11'e tekrar dönersiniz. Teyit amaçlı. Öncelikle DDU ile temiz kurulum deneyin derim.

591.76 sürücüsü? En güncel sürücü 591.74 gözüküyor şu an NVIDIA App üzerinde.

Bende de aynı olmasa da ekranın kısmen donma sorunu mevcut. Reddit'te gördüğüme göre Windows'tan kaynaklanıyor benim sorunum.

Aynı sorun oluyor bende, bu sorunla beraber. Sanırım genel bir sorun. Ne yapmam gerekir? Dosyalar duracak şekilde Windows 10'a geçiş yapmam mümkün mü?

Bende de aynı olmasa da ekranın kısmen donma sorunu mevcut. Reddit'te gördüğüme göre Windows'tan kaynaklanıyor benim sorunum.

Herkes farklı bir çözüm bulmuş kendine, Windows 11 eski sürümünü yükleyen var, tüm programlar için hardware acceleration devre dışı bırakan var bu sorunu yaşadığı.

Aynı sorun oluyor bende, bu sorunla beraber. Sanırım genel bir sorun. Ne yapmam gerekir? Dosyalar duracak şekilde Windows 10'a geçiş yapmam mümkün mü?

Herkes farklı bir çözüm bulmuş kendine, Windows 11 eski sürümünü yükleyen var, tüm programlar için hardware acceleration devre dışı bırakan var bu sorunu yaşadığı.
Teknik bilgim yok ama kayıt defterinden bir değişiklikle düzelebildiğini söyleyenler var.

Eski bir NVIDIA sürümüne dönüp çözen de var, en iyisi öyle deneyeyim bir.

Teknik bilgim yok ama kayıt defterinden bir değişiklikle düzelebildiğini söyleyenler var.

Dediğiniz şeyi buldum sanırım. Deniyorum şimdi.

1768067771145.webp
1768067771145.webp