• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü Ekrandaki yatay çizgi problemi ekran kartı kaynaklı mı yoksa monitör kaynaklı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MertHatipSon

Çalışkan
Yaklaşık 1 aydır monitörümün alt kısmında ince çok belli olmayan bir çizgi (kırmızı-sarı renklerine yakın olan en aşağıdaki) beliriyor.

Şu an test edebileceğim ikinci bir monitör yok. Bu sorun ekran kartından mı kaynaklanıyor acaba? Bunu test edebilir miyim bir şekilde?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekran görüntüsü aldığında ekran görüntüsünde gözüküyorsa sistem/ekran kartı kaynaklıdır, gözükmüyorsa monitör/kablo kaynaklıdır.
Konu sahibi monitör modeli belirtmemiş. Neye göre bu yorumda bulunduğunuzu merak ettim.

@MertHatipSon, benim hatam, gozden kacirmisim. Ana konu mesajinda ve baslikta gormeyince etikete bakmayi dusunmedim, etiketlere pek bakilmiyor

24G2SPU - G2412 - G24F-2 modellerinde BOE LC238LF4F isimli panel kullaniliyor. Bu uc monitorde de asiri yaygin olarak yatay cizgi problemi goruluyor ve panel kaynakli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…