EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Merhaba,

Şu an LG 24GN650-B monitör kullanıyorum. Yaklaşık 2-3 ay önce NVIDIA sürücüsünü güncelledim ve monitörde beyaz veya gri sayfalarda flicker sorunu oluşmaya başladı. DDU ile sürücüyü tamamen kaldırıp yeniden yükledim, sorun düzeldi. Ardından 2-3 hafta sonra sorun tekrar ortaya çıktı. Bu sefer DDU ile sürücüyü kaldırmak yerine NVIDIA'nın yayımladığı yeni sürücüyü yükledim ve sorun yine ortadan kalktı. Ancak şu an sorun yeniden baş gösterdi. Sürücüyü kaldırıp yeniden yükleyince sorun geçici olarak düzeliyor, fakat bir süre sonra tekrar ortaya çıkıyor. Panelden mi yoksa sürücüden mi kaynaklandığını kestiremiyorum.

Sizce sorun nereden kaynaklanıyor? @BerkayZ87

Ayarlar:
  • 144 Hz
  • G-SYNC açık
  • Response time: Off
  • Motion Blue Reduction: Off
  • HDR: Off

Merhaba,

Şu an LG 24GN650-B monitör kullanıyorum. Yaklaşık 2-3 ay önce NVIDIA sürücüsünü güncelledim ve monitörde beyaz veya gri sayfalarda flicker sorunu oluşmaya başladı. DDU ile sürücüyü tamamen kaldırıp yeniden yükledim, sorun düzeldi. Ardından 2-3 hafta sonra sorun tekrar ortaya çıktı. Bu sefer DDU ile sürücüyü kaldırmak yerine NVIDIA'nın yayımladığı yeni sürücüyü yükledim ve sorun yine ortadan kalktı. Ancak şu an sorun yeniden baş gösterdi. Sürücüyü kaldırıp yeniden yükleyince sorun geçici olarak düzeliyor, fakat bir süre sonra tekrar ortaya çıkıyor. Panelden mi yoksa sürücüden mi kaynaklandığını kestiremiyorum.

Sizce sorun nereden kaynaklanıyor? @BerkayZ87

Ayarlar:
  • 144 Hz
  • G-SYNC açık
  • Response time: Off
  • Motion Blue Reduction: Off
  • HDR: Off
Bende Aryond A32 ile G-Sync açıkken flicker sorunu yaşıyorum monitör bazlı oluyor galiba.

NVIDIA Denetim Masası -> çözünürlük değiştir -> yapılandır -> özel çözünürlük oluştur -> monitör çözünürlüğünü gir ancak Hz değerini örneğin monitörün 165 Hz ise 164 gir kaydet test et. Eğer düzelmezse bu sefer monitör çözünürlüğünü 1 piksel az gir örneğin 1920x1079 gibi.