Ekranı değişen ASUS Zenbook S16 UM5606WA laptopun ekranı tekrar arızalandı

gokayaktan

Başarılı
Yer
İstanbul
Merhaba,

Yaklaşık 11 aydır Zenbook S16 kullanıyorum. İlk çıktığı dönemlerde almıştım. Hayatımda en severek kullandığım laptop diyebilirim. Fakat geçen ay durduk yere ekranı karardı. HDMI'dan monitör bağladığımda görüntü vardı fakat laptopun kendi ekranı karanlık kalıyordu. Hatta ayarlara girdiğimde laptopun kendi ekranı yokmuş gibi gözüküyordu. Servise gönderdim, garanti kapsamından yeni ekran takıldı ve düzeldi. Fakat 3 hafta sonrasında (yani dün) yeniden ekran karardı. Şimdi tekrar servise gönderdim.

Reddit'te biraz gezindiğimde bu sorunu yaşayan başkaları da olduğunu görüyorum ama Türkçe kaynaklarda bir şey bulamadım. İkinci defa bu sorunu yaşayınca servise ürün değişim talebinde bulundum ama cihazımın değişim için uygun olmadığını söylediler. Tekrar eden bir sorun olduğu belli. Ürün değişimi istemeye hakkım var mı acaba?

Türkçe kaynaklarda bu sorunu yazanları görmedim bu nedenle bir konu açmak istedim. Yeni nesil Zenbook serisinde ya da ASUS'un OLED modellerinde bu tür ekran arızaları yaşayan var mı aramızda?

Son düzenleyen: Moderatör:
İade ve değişim haklarınız var. İşi yokuşa sürmek istedikleri belli ama ısrarcı olunuz ve yasal haklarınızı talep ediniz.

Bir önceki servis sürecinde de dikkatimi çekmişti. Şimdi hazır konusu varken burdan da paylaşayim.
Asus'un servis takip sistemi tam bir facia. Bilgi yazısı korona zamanından kalma. Ayrıca servis işleminin aşamaları bir zaman çizelgesinde gösterilmiyor. Sadece mevcut aşama görülebiliyor. 1 ay önceki servisin detaylarını da göstermiyor. Sistemde, yapılan servise dair hiç bir bilgi rapor vs yok. Raporu sadece kağıt olarak veriyorlar ( ki ben nasıl olsa dijitalde vardır diyip kenara atmıştım umarım bulabilirim )

Bilgisayar ellerine geçeli 1 günden fazla oldu. Kargo teslim etmiş. Ama sisteme işlenmemiş. Dükkanda kenarda birinin eline almasını bekliyor herhalde. Diğer markalardaki servis deneyimime dayanarak burda biraz daha kara düzen bir akış var gibi.

Bu arada OLED ekranlı Zenbook serilerindeki ekran arızalarını ve kullanıcı yorumlarını araştırıyorum. Okuduklarımdan oldukça korkmaya başladım. 3-4 defa ekran değiştirenler var.

Yaklaşık 1 haftalık tamir sürecinden sonra cihazın onarımı tamamlanmış. Yapılan işlem ile ilgili bilgi yok. Yine ekranının değiştiğini tahmin ediyorum. Gelmesini bekleyeceğiz mecbur.

Son düzenleme:

Müşteri hizmetlerini arayarak "teknik destek almak istiyorum" kısmından ulaşırsanız detaylı bilgi alabilirsiniz işlemler hakkında bilginiz olsun, sitede bilgi yok evet ama telefonla aradığınızda bilgi alabiliyorsunuz.

İkinci servis serüvenimi yine ekran değişimi ile tamamlamış bulunuyorum. Yaşadığım bu arıza zincirinin çoğu kullanıcıda da olduğunu görmek oldukça endişe verici oldu. Her ne kadar harika bir cihaz olsa da. Uzun bir süre kimseye Zenbook tavsiye edemeyeceğim. Umarım bu paylaşımlar, sorun yaşayıp bu içeriği bulanlara süreç hakkında bilgi vermiştir. Benden şimdilik bu kadar

Ben de Asus Zenbook düşünüyordum. "Forumda bir şeyler var mı acaba" diye dolaşırken denk geldim. Bu olmadı Ne tavsiye edersiniz muadili laptoplardan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…