Mano

Çalışkan
Bilgisayarımda neden oldugunu anlamadığım bir sorun var. Ekranın belli bir yeri donuyor ve bazen fareyi götürüp silebiliyorum, sadece masaüstündeyken oluyor bu sorun ve oyun oynarken olmuyor.

Mesela Chrome'da sekmeler arası geçiş yaparken bazen sekmenin belli kısmı donuyor ve diğer seçmeye geçtiğimde ekranda kalıyor ama diğer sekmeye geçmiş oluyorum. Sadece görüntü olarak donuyor ve yazılımsal olarak hiçbir sorun oldugunu düşünmüyorum. Çünkü ekran paylaşımında arkadaşıma hiçbir şey gözükmüyor, sadece benim ekranımda öyle oluyor.

Videosu: WhatsApp Video 2025-01-02 at 04.31.03.mp4

Sizce neyden kaynaklı olabilir?

1. Sorun ekran kartınızın sürücüsüyle alakalı olabilir. Ya sürümünü düşürün ya da yükseltin.
  2. Tarayıcıda donanım hızlandırmayı devre dışı bırakmayı deneyin.

Ben de sorunun ekran kartı ile ilgili olabileceğini düşünüyorum sadece tarayıcıda olmuyor sorun Discord'ta da oluyor videodaki zamanda ekran paylaşımı açıkken aşırı derece olmaya başlamıştı ekran paylaşımını kapatıp açtığımda düzelmişti umarım donanımsal bir şey yoktur sürücü ile alakalıdır 3 aya yakın garantisi kaldı ekran kartının garanti bittikten sonra coğalmasından korkuyorum.

Evet, söylediklerimi deneyebilirsiniz.

Discord'da da bu özellik bulunduğunu hatırlıyorum. Belki bu özelliği açtığınızda farklı bir tepki alıyorsunuzdur, ancak her durumda bu durum normal değil. Ekran kartı yazılımınızı kontrol etmenizi öneririm.

Ayrıca işletim sistemi üzerinde de bu tür bir özellik mevcut;
"how to enable or disable hardware acceleration windows 10"

İsterseniz temiz bir kurulum yapmak için farklı bir konu açın.

Bir gelişme olursa bizi bilgilendirin.

Son düzenleme:
Bilgisayarımda neden oldugunu anlamadığım bir sorun var. Ekranın belli bir yeri donuyor ve bazen fareyi götürüp silebiliyorum, sadece masaüstündeyken oluyor bu sorun ve oyun oynarken olmuyor.

Mesela Chrome'da sekmeler arası geçiş yaparken bazen sekmenin belli kısmı donuyor ve diğer seçmeye geçtiğimde ekranda kalıyor ama diğer sekmeye geçmiş oluyorum. Sadece görüntü olarak donuyor ve yazılımsal olarak hiçbir sorun oldugunu düşünmüyorum. Çünkü ekran paylaşımında arkadaşıma hiçbir şey gözükmüyor, sadece benim ekranımda öyle oluyor.

Videosu: WhatsApp Video 2025-01-02 at 04.31.03.mp4

Sizce neyden kaynaklı olabilir?
Hocam tam olarak aynı sorunu yaşıyorum, çözebildiniz mi?

Uzun zamandır yaşadığım bir sorun. Bazen bilgisayarda sadece tarayıcı açıkken bile sayfayı kaydırdığımda ya da başka bir sekmeye geçiş yaptığımda ekranın bir kısmı donuyor. En sık tarayıcıda karşılaşıyorum bu sorunla, sorunun donanım hızlandırma kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü bu donma olayında dGPU kullanımı %0-2'lerden %10-30'lara çıkmış olduğunu fark ettim. Sorun anında ekran alıntısı alınca, Ctrl+Shift+Win+B yapınca sorun düzeliyor ama mouse imlecini götürünce hiç düzeldiğini hatırlamıyorum. Nadiren video izlerken ekranda yırtılma oluyor ama bu sorunla ilgili mi emin değilim.

Çözümün buldum belki halen gelip bakan olursa diye :
Ekranda boş bi not defteri açın
Not defterinin içine:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Dwm]
"OverlayTestMode"=dword:00000005
Yazın
Dosyayı sol üstteki dosya ayarından farklı kaydet yapın ve ismini "mpo_disable.reg" yapın.
Bunu kaydettikten sonra dosyayı çift tıklayarak açın ve Regedit dizisinde oynama yapmasına izin verin.
Bilgisayarı yeniden başlatınca düzelicektir.
Soran olursa diye ; Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra not defterini silebilirsiniz (yani yeni adıyla artık not defteri değil de .reg dosyasını).