Gemici veya dagda bayirda yasayan biriysen belki gerekli olabilir fakat onun haricinde lüks bir alet. Aylik 150-200k geliri olanin alacagi cihazlar bence. 150-200k alan adamda bununla ugrasmaz. Yani kendini tamamen oyuna falan adadiysan oyunsuz duramiyorsan alinir. Fakat bu paraya laptop gibi guzellik varken cok saçma bir alet olarak goruyorum bunlari. Belki 10 yil sonra falan batarya teknolojisi gelisir sistem toplama biter fanlar ortadan falan kalkar laptoplar sadece ekrandan ibaret olursa bu el konsollarida gelisirse ancak o zaman alinabilir. Kisacasi bir oyun icin buna para veren ya zengindir ya zamani coktur.

Windows olması berbat bir şey bu arada. Steam OS ile uyumlu olması native şekilde çok çok daha iyi.

Zaten AMD tabanlı işlemciye sahip bazzite kursan birebir SteamOS deneyimi yaşarsın. Zaten AMD desteklediği için native sayılır.

Merhaba,
Birkaç gündür merak ettim, el bilgisayarlarına bakıyorum ama gereksiz mi olur bilemedim. Sizlerin de düşüncesini merak ediyorum. Mesela şu an ROG Ally X çıktığı günden beri en düşük fiyatında ama 48.000 TL çok gibi, benim bilgisayarım bu para etmez yani.

Ek olarak ROG Xbox ally X'te Steam oyunlarını yükleyebiliyor muyum?

Şu an bende 5600 + 9060 XT olan bir bilgisayar, PS 5 ve Switch Lite var.

Bende vardı ama bence bu cihazlar henüz taşınabilir denemez ya. Switch veya Anbernic, Retroid tarzı ARM cihazlar eğer dışarı da 2 dakika oynayayım kapatayım basit oyunlar olsun dersen daha kullanışlılar hem şarjları uzun gidiyor hem de taşıması kolaylar.

Eğer bu tarz cihazlardan bahsediyorsak bence mantıklı özellikle telefonumun günü çıkarması gerektiğini düşünürsek ben yolda falan açıp oynuyorum hatta arkadaşlarda vita var peer to peer olarak birlikte bile oynuyoruz.

El bilgisayarlarinin para israfi oldugunu dusunuyorum. Fakat el konsollari oyle degil. Switch, 3DS, PS Vita gibi konsollar gereksiz degil.

Katılıyorum bu tarz cihazlara el bilgisayarı demek daha doğru :D

Yeni modeller de soğutma daha stabil eski 2023 modeli görmemişsiniz herhalde :D. Ayrıca gücü makslayıp da ısınıyor demek de saçma sonuçta bu cihazlarda handheld modu gibi bir zorunluluk yok fakat ona göre tasarlanıyorlar balans modunda kullandığınızda gayet ılık çalışan cihazlar.

Yeni modeller de soğutma daha stabil eski 2023 modeli görmemişsiniz herhalde :D. Ayrıca gücü makslayıp da ısınıyor demek de saçma sonuçta bu cihazlarda handheld modu gibi bir zorunluluk yok fakat ona göre tasarlanıyorlar balans modunda kullandığınızda gayet ılık çalışan cihazlar.
Ilık (70 derece)

Tegra X1 gibi kıytırık bir cihaz bile handheld modunda 60 dereceleri görebiliyor ayrıca işlemciye çıplak elle dokunmuyorsunuz. İşlemci sıcaklığına bakarak hissedilen sıcaklık yorumlanamaz. O zaman benim kartımda 70 dereceleri görebiliyor kasam nükleer santral mi?

Hocam, aslında hepsi aynı amaca hizmet ediyor. Genel olarak elde oyun oynanan aygıtlara karşı olsanız anlardım ama spesifik olarak sadece el bilgisayarına neden karşısınız?
Cunku onlar hantal ve pil omru konusunda sorunlu aletler. Pil omru iyi olanlarin fiyatlari fazlasiyla pahali. F/p aletler degiller.

Tegra X1 gibi kıytırık bir cihaz bile handheld modunda 60 dereceleri görebiliyor ayrıca işlemciye çıplak elle dokunmuyorsunuz. İşlemci sıcaklığına bakarak hissedilen sıcaklık yorumlanamaz. O zaman benim kartımda 70 dereceleri görebiliyor kasam nükleer santral mi?

Çıplak elle 50 derecelik şeye de dokunamazsın, 60-70'den bahsetmiyorum bile. Benzetmene bayıldım, kasa ile el konsolunu kıyaslıyorsun, bravo.