Kesinlikle alınır, mükemmel bir oyun, kolay konusunda tartışılır, soulsborne kitlesi en kolayı diyor ama mesela bana sorarsan DS3 daha kolay.
1) En kolay sınıf Astrologer, int odaklı, sonrasında ise Arc odaklı Vagabond. Ben de maalesef ilk oynayışımda Astrologer ile oynamıştım oyunun kolay modu gibi bir şey, Vagabond ise kan hasarı verdiğinden oyunu bir tık kolaylaştırıyor.
2) Grace noktaları aktif ettiğin zaman, haritayı açtığında, bazı gracelerin üzerinde bir ok işareti olur o yönü takip ederek ana hikâyede ilerlersin, güzergâhın o yollar ve bazı noktalarda direkt diğer bölgeye boss kesmeden geçebiliyorsun, spoiler vermeden bir örnek vereyim, bir kale var oyunda o kalenin içerisinden gitmen gerekiyor normalde ama isterden yanında gizli bir geçit var orada direkt kaleyi atlayabilirsin.
3, 4) Evet oyunda belli başlı bölgeler var farm yapmaya uygun ama ben şahsen tavsiye etmem. Zaten etrafı güzel dolaşır, bölgenin iliğini kemiğini sömürürsen, gayet iyi gelişirsin, etrafı dolaş, keşfe odaklan.
5) DLC dahil fiyatsa, güzel değilse bence DLC ile beraber almaya calış. Bütçe konusunda sıkıntı çekiyorsan, ana oyunu al sadece, zaten hemen DLC'ye giremezsin.
6) Yani bana sorarsan biraz düşünürüm ama günün sonunda Elden Ring derim, ikisi de çok çok iyi oyunlardır. Açık dünya sevmiyorum oyun çizgisel olsun dersen DS3 de alabilirsin, karar senin.
7, 8) Evet ikisi de gamepad ile sorunsuz oynanabiliyor. Hatta klavyeden daha iyi bence.