Harika, buna sevindim, bu kadar çok sevilen bir oyunu diyalog ve sinematikten dolayı oynamaktan vazgeçmek istemezdim. Oyun çok sararsa hikayeyi de merak edip kurcalarım belki.
Valla ben sevmedim Elden Ring'i. Size keyifler dilerim.

Önüne geleni kesmeye çalışarak da zevk alınır ama sadece amaçsız şekilde grind yapmak muhtemelen daha çabuk sıkılmana neden olacak.
Amaçsız grind ne tam olarak? Ben oyun oynarken yaptığım tüm geliştirmeleri, keşifleri; oyunda güçlenerek daha fazla zevk almak için yaptım. Hikayesi için değil. Motivasyon kaynağım rakiplerimi öldürmekti, hikayeyi anlamak değil. Şu an Ragnarök oynuyorum mesela. Yapmadığım yan görev kalmadı. Seviyemin üstündekileri de keserek güçlendim. Bunu hikayesini merak ettiğim için değil, rakiplerimi daha hızlı ve zevkli öldürmek için yaptım. Dostumuzun da motivasyon kaynağı benimki gibi. Hikayesi için değil, zevk almak için oynayacakmış.

Oynanır hocam, İngilizce oynamaktan çekinmeyin, hele ki Elden Ring gibi hikaye ağırlıklı olmayan oyunlarda İngilizce oynamaktan hiç korkmayın.

Vallahi ben İngilizce özürlüyüm oynadım. Zaten hikaye youtubdan loru anlatan videolardan öğrendim. Souls oyunlarını sevdiğimden kafama göre bir Build yapıp ilerledim.

Ne oynadığını anlamak için oyun dünyasını ve hikayesini anlamak gerekiyor. Hikayeyi anlamak için uğraşmadan sadece düşman keserek oyun keyfinin ve dünyayı keşfetme isteğinin önemli kısmını baltalamış oluyorsun. Açık dünya yapısından dolayı Elden Ring'de keşfetme isteğini yüksek tutmak önemli, yoksa haritayı açmak için bile 70-80 saat oynamak gerekiyorken sıkılıp bırakma ihtimali çok yüksek.
Oyunda gerçek bir hikaye yok ki. Sadece ufak bir lore var. Ve bunu anlamak için de başlangıç sinematiği ve bossların 100 yıllık aksanlı ingilizcelerini anlamak gerekmiyor. Çok kafasına takılsa bile açar YouTube'dan 10dk Türkçe lore videosu izler oynamaya devam eder.

Oyunda gerçek bir hikaye yok ki. Sadece ufak bir lore var. Ve bunu anlamak için de başlangıç sinematiği ve bossların 100 yıllık aksanlı ingilizcelerini anlamak gerekmiyor. Çok kafasına takılsa bile açar YouTube'dan 10dk Türkçe lore videosu izler oynamaya devam eder.
Hocam satın alacağım, sizce PS5'e mi alayım PC'ye mi? PC'de türkçe yama avantajım olur ama kontrolcü ile oynamak daha iyi diyenler var.