serhatmorgan

Uzman
Bu kadar az kullanması normal mi ekran kartının? Bir sıkıntı mı var, anlamadım.

Ekran görüntüsü 2025-12-23 015453.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Grafik yoğunluğunun az olduğu yerlerde veya hikaye kısmı girdiyse kullanım düşebilir veya grafik ayarları ve ekran çözünürlüğü düşükse kullanıım az olabilir.

FPS sabitlendigi için ve kart çok güçlü olduğu için böyle.FromSoftware oyunda FPS kilidi koymasa kullanım %99'a sabitlenir GPU verebileceği Max FPS'yi verirdi.

Bu kadar az kullanması normal mi ekran kartının? Bir sıkıntı mı var, anlamadım.

Eki Görüntüle 212643
Ben de 9070XT kullanıyorum 2k rt her şey full. Bende de kullanım düşük sanırım 60 fps sabit olmasından kaynaklı gpu tam güçte çalışmıyor ama benim kullanımım %70 falan sizinki düşükmüş 5090 falan mı kullanıyorsunuz?

Ben de 9070XT kullanıyorum 2k rt her şey full. Bende de kullanım düşük sanırım 60 fps sabit olmasından kaynaklı gpu tam güçte çalışmıyor ama benim kullanımım %70 falan sizinki düşükmüş 5090 falan mı kullanıyorsunuz?
İmzada yazıyormuş, o kartla normal ya benim fps bile düşüyor bazen 55 e

Imzaniza gore 5080, ustune 1440p monitor kullaniyorsunuz. Elden Ring gunumuzde pek de agir bir oyun sayilmaz, ozunde last gen bir oyun. RT'nin maksimum ayarda oldugunu soylemissiniz ancak Elden Ring'deki RT pek de agir degil, sadece RT golgeler ve RTAO kapsama alaninda. Oyunun zaten akici calistigini soylemissiniz.

GPU kullanimizin dusuk olma sorunu ustte belirttigim seyler ve ustune 60 FPS kitli bir oyun olmasi. Sorun yok, iyi oyunlar.

5080 1440p için fazla bir kart, çoğu oyunda %99 görmeyeceksin zaten bir de üstüne DLSS açıyorsan $/fps olarak çok zarardasın. Tavsiyem bütçen varsa bir an önce 4K monitöre geç hem DLSS4 deneyimini en iyi kalitede yaşarsın hem de bütçenin hakkını tam alırsın.

Sana gelip desem ki her saat 1 kere karşındaki düğmeye basacaksın, işin bu; sen bu işi harıl harıl yapabilir misin? Kan ter içinde kendini yorabilir misin? Ekran kartının da durumu bu. Oyun karta diyor ki saniyede 60 tane resim çizeceksin, kart da 60 tane resim çiziyor. Nasıl sen istesen o düğmeye saatte yüzlerce kez basabilirsin ama patron olarak ben sadece 1 kere bas diyorum; kartın durumu da bu. Yüzlerce kare çizebilir, 200–300 FPS oynatabilir ama oyun “60 tane ver, boş yapma” dediği için el mahkûm bekliyor.