Makaleler
1
Ani elektrik kesintisi olduğunda bilgisayarın sıradan çıkmaması için UPS kullanılıyor genelde ama UPS olmadan alternatif bir çözüm var mı?

Kanka elektrik gidince içinde hala güç toplayacak bir cihaz arıyorsun ve UPS istemiyorsun. UPS = UPS arıyorsun o zaman. Anlamadım ama. Binaya jeneratör takılabilir belki alternatif olarak.

Kanka elektrik gidince içinde hala güç toplayacak bir cihaz arıyorsun ve UPS istemiyorsun. UPS = UPS arıyorsun o zaman. Anlamadım ama. Binaya jeneratör takılabilir belki alternatif olarak.
Tamam hocam UPS tüm bu yeni nesilde var mı hocam mesela Techolayın topladığı sistemlerde mesela. Ani elektrik gittiğinde Sizler ne yapıyorsunuz UPS kullanıyor musunuz? UPS nereden alabilirim mesela önerebileceğiniz varsa o zaman alayım başka çare yok.

Ani elektrik kesintisi olduğunda bilgisayarın sıradan çıkmaması için UPS kullanılıyor genelde ama UPS olmadan alternatif bir çözüm var mı?
Hocam genelde kaç saniye saklıyor şarjda?

30-40 bildiğim kadarıyla ani elektrikte.
Bu ups işte. Psu watt değerine bağlı olarak 2200 lük ortalama 30 dakika falan çalıştırabilir.

Ben UPS kullanmıyorum ama ileride belki alırım. Ani yüksek volt gibi sorunlara karşı akım korumalı priz alabilirsin ama bütçen varsa UPS en iyisi. Bu sadece yüksek voltajı önlüyor. Ben koruma sertifikası olmayan, verimlilik sertifikası olmayan bir High Power 600 watt PSU'yu 6 senedir kullanıyorum. Onlarca kez ani elektrik gitti. Yani UPS'e bir sürü para saçmayın bence. Ürünler o kadar hassas değil. Akım korumalı alın Philips marka tekli kötü havalardaki yüksek voltaj durumuna karşı korunun yeter. Bende şu an 4 lü APC akım korumalı var 2 gün önce aldım.