En basitinden her video başına 2-3 reklam izletiyor, "izlemek istemiyorsan her ay para vereceksin." diyor.

Hocam, bunu yapmayan ‘kaliteli’ bir platform var mı? Tekele bende karşıyım, sizde kendimizce haklısınız fakat her firma böyle değil mi? Ne biliyim, ben sürekli farklı platformlarda video izlemek bilemedim.

Bence YouTube'u bitirecek bir proje üretse insanlık adına daha yararlı olabilir.

Bu bayağı zor iş ya, "kurulu düzen" var. : D

Sahi, YouTube'un "bittiği" günleri görecek miyiz acaba? Hayal edemiyorum bile. Vaktimin önemli bir kısmını YouTube'a ayırıyorken alternatif düşünemiyorum.

Bu bayağı zor iş ya, "kurulu düzen" var: D

Sahi, YouTube'un "bittiği" günleri görecek miyiz acaba? Hayal edemiyorum bile. Vaktimin önemli bir kısmını YouTube'a ayırıyorken alternatif düşünemiyorum.

Hocam, olabilir. Bir zamanlar biz demesek bile bir önceki neslimiz demiştir, “facebook bitmez” diye. Bakın nasıl bitti. Facebook'un YouTube'da bitebilir, ama çok yakın bir zamanda olacak gibi durmuyor.

Facebook gibi YouTube da bitebilir ama çok yakın bir zamanda olacak gibi durmuyor.

Bence de.

Facebook örneği konusunda haklısınız da YouTube'u cidden hayal edemiyorum. Sunduğu hizmeti en iyi şekilde sunuyor: video servisi. Tabii bu benim düşüncem, çokça kullandığımdan ve alışkın olduğumdan böyle diyorum.

Bence YouTube'u bitirecek bir proje üretse insanlık adına daha yararlı olabilir.

O iş bayağı zor, YouTube çılgın miktarda Disk alanı yiyor. O kadar yıl sonra bile, YouTube'dan hala düzgün para kazanmıyorlar.

Şu anda dünyanın en büyük video arşivlerinden birisine sahip YouTube. Böyle bir şey yapabilecek firma sayısı bir elin parmağını geçmez.

Sebebi bariz, Shorts'dan para kazanma olayları eklediler. Reklamları abarttılar kullanıcı sayısı biraz azaldı. Shorts kalksa & reklam düzeni gelse bütün düzen tamam aslında.

Uzun vade içinde kullanıcı kaybedecekleri bir plaftorm yok. Tiktok içinde YouTube gibi ana yemek videolar yok. Bir insan meze ile sadece bir süre idare edebilir.

Bu bayağı zor iş ya, "kurulu düzen" var. : D

TikTok şu an YouTube'u sallamaya başladı.

İnsanlar herhangi bir şeyi öğrenmek istediklerinde artık uzun uzun izlemek yerine uzunluğu en fazla 1 dakika olan kısa videoları izlemeyi tercih ediyor.

Ben yemek yerken izlediğim birkaç kanal dışında artık YouTube kullanmıyorum bile.

YouTube buradaki tehlikeyi fark etti ancak çok geç kaldı. Short özelliği hiçbir zaman TikTok gibi olmayacak.