TikTok şu an YouTube'u sallamaya başladı.

İnsanlar herhangi bir şeyi öğrenmek istediklerinde artık uzun uzun izlemek yerine uzunluğu en fazla 1 dakika olan kısa videoları izlemeyi tercih ediyor.

Ben yemek yerken izlediğim birkaç kanal dışında artık YouTube kullanmıyorum bile.

İstatistikleri bilmiyorum ancak şimdiye kadar hiç TikTok kullanmadım. Birincil tercihim her zaman YouTube ve oradaki 1 dakikadan daha uzun videolar oldu. Arada Shorts'a da bi' bakıyorum ama sırf YouTube önüme koyduğu için. Ana sayfada gezerken karşıma çıkıyor, açasım geliyor.

Azınlıkta mıyım bilmiyorum. : D

İstatistikleri bilmiyorum ancak şimdiye kadar hiç TikTok kullanmadım. Birincil tercihim her zaman YouTube ve oradaki 1 dakikadan daha uzun videolar oldu. Arada Shorts'a da bi' bakıyorum ama sırf YouTube önüme koyduğu için. Ana sayfada gezerken karşıma çıkıyor, açasım geliyor.

Azınlıkta mıyım bilmiyorum. : D
Vakti kıymetli olan insanlar olayın farkında.

Makarna yapımımı TikTok'ta 1 dakikada da öğrenebilirim, YouTube'da 10 dakikada da öğrenebilirim. (YouTube izlerken 3 tane de reklam izleyeceğim çünkü insan dışı para politikalarına karşı çıktım.)

Vakti kıymetli olan insanlar olayın farkında.

Makarna yapımımı TikTok'ta 1 dakikada da öğrenebilirim, YouTube'da 10 dakikada da öğrenebilirim. (YouTube izlerken 3 tane de reklam izleyeceğim çünkü insan dışı para politikalarına karşı çıktım.)

Bu noktada şu yorumu alıntılamak isterim:
TikTok içinde YouTube gibi ana yemek videolar yok. Bir insan meze ile sadece bir süre idare edebilir.

Zevkler ve ilgi alanları farklı demek ki. Şahsen yeri geldiğinde uzun video izleme ihtiyacı duyuyorum. İçerik türleri, makarna yapımından ibaret değil sonuçta.

Dosya Ekleri

• maxresdefault.webp
    maxresdefault.webp
    81,8 KB · Görüntüleme: 64
Ben isterdim ama eski tadı olacağından şüpheliyim. Zaten hali hazırda buna benzer uygulamalar var. Reels, Shorts, TikTok vs. platformlar bulunuyor. Üstelik uygulamanın kitlesi TikTok kitlesinden farksız olacakmış gibi hissediyorum. Yine de Elon Musk açgözlü ve saçma sapan davranmazsa Vine uygulamasından iyi kötü bir şeyler çıkarabilir ve popüler hale getirebilir.