3996

Başarılı
En düşük emekli maaşı 15 bin TL, asgari ücret 22 bin TL. Eskiden emekli maaşı asgari ücretten bile yüksekmiş. Neden bu kadar eridi emekli maaşları? Güncel bir resim bulamadim ama 2023 de çok uzak bir tarih değil bence.

images(8).webp

EYT ile beraber çok fazla kişi emekli oldu. Dünya da ve Türkiye de de emekli statüsü zaman geçtikçe daha az değer görüyor.

Muhtemelen 10-15 sene içinde bu şekilde devam ederse emekli ücreti kiranın dörtte birini ödemeye falan anca yetecek.

EYT ile beraber çok fazla kişi emekli oldu. Dünya da ve Türkiye de de emekli statüsü zaman geçtikçe daha az değer görüyor.

Muhtemelen 10-15 sene içinde bu şekilde devam ederse emekli ücreti kiranın dörtte birini ödemeye falan anca yetecek.
İstanbul'da emekli birey kirayı zor öder. Hele en düşük maaşı alıyorsa hiç ödeyemez. 10-15 yıla pek gerek yok.

Neden bu kadar eridi emekli maaşları?
Emekli vatandaş sayısı çok fazla. Enflasyonla mücadele işçi sınıfına yüklenmişken, emekli maaşını enflasyona yedirmek mali açıdan çok karlı oluyor. Emekliyi çalışmaya ve gelir vergisi ödemeye teşvik ediyorlar.

Çok fazla yaşlı insan var. Ben de ilerde yaşlanacağım fakat bu emeklilere ödenen paranın çok yüksek olduğunu değiştirmez. Ülkede devlet çalışanları ve emekli bolluğu var.

Bazen bu tarz şeyler görünce Sosyalist görüşe sempati duyuyorum.
Cevaplar için herkese teşekkürler.