Elimde hazır ISO'su olduğu için deneyeyim dedim. Olmazsa denerim Lubuntu'yu.
@AMG GOAT desktop versiyonunu da indirdim. 2'si de aynı yeri kaplıyor galiba. Bunları ana sitesinden indirdi mama bir güvenlik sorunu yaşamam değil mi Steam hesapları gitmesin sonra . https://www.fedoraproject.org/kde/download
Elimde hazır ISO'su olduğu için deneyeyim dedim. Olmazsa denerim Lubuntu'yu.
@AMG GOAT desktop versiyonunu da indirdim. 2'si de aynı yeri kaplıyor galiba. Bunları ana sitesinden indirdi mama bir güvenlik sorunu yaşamam değil mi Steam hesapları gitmesin sonra . https://www.fedoraproject.org/kde/download
Neden 5 sanal makine kurmak yerine Docker/Podman containerlarini kullanmiyorsunuz? Hem cok daha kullanisli hem de networking, donanim gibi islerle ugrasma zahmeti olmadan yapilabilir. Alpine buildli containerlar 5MB gibi kucuk yer kapliyor.
Depolama konusuna gelince ne kadar sistem bileseni varsa o kadar fazla yer kullanimi olacak. Grafik arayuz ihtiyaci olmayacaksa sadece TTY uzerinden Arch veya Alpine kullanabilirsin. Eger grafik arayuz istiyorsan Arch uzerinde plasma-desktop sadece cekirdek Plasma bilesenlerini kuruyor. Daha da kucuk bir sey icin bir WM kullanabilirsin, dwm, sway vs.
Neden 5 sanal makine kurmak yerine Docker/Podman containerlarini kullanmiyorsunuz? Hem cok daha kullanisli hem de networking, donanim gibi islerle ugrasma zahmeti olmadan yapilabilir. Alpine Build'li containerlar 5MB gibi kucuk yer kapliyor.
Depolama konusuna gelince ne kadar sistem bileseni varsa o kadar fazla yer kullanimi olacak. Grafik arayuz ihtiyaci olmayacaksa sadece tty uzerinden Arch veya Alpine kullanabilirsin. Eger grafik arayuz istiyorsan Arch uzerinde plasma-desktop sadece cekirdek plasma bilesenlerini kuruyor. Daha da kucuk bir şey icin bir WM kullanabilirsin, dwm, sway vs.
Çok basit 2 3 cevabı var neden docker kullanmadığımın. Çünkü bilmiyorum
Ayrıca 5 sistem kurmamın sebebi her birinde bir oyunu AFK bırakacak olmam bu yüzden grafik arayüzüne ihtiyaç duyuyorum.
@AMG GOAT hocam elimdeki ISO Fedora 41'in dosyasıymış. Ayarlardan 42'ye güncellemek istiyorum ama yükleme sürekli başa dönüyor download butonu çıkıyor nasıl çözebilirim? Sıfırdan kurulum mu yapmam gerek?
Çok basit 2 3 cevabı var neden docker kullanmadığımın. Çünkü bilmiyorum
Ayrıca 5 sistem kurmamın sebebi her birinde bir oyunu AFK bırakacak olmam bu yüzden grafik arayüzüne ihtiyaç duyuyorum.
@AMG GOAT hocam elimdeki ISO Fedora 41'in dosyasıymış. Ayarlardan 42'ye güncellemek istiyorum ama yükleme sürekli başa dönüyor download butonu çıkıyor nasıl çözebilirim? Sıfırdan kurulum mu yapmam gerek?
dnf-plugin-system-upgrade is a plugin for the DNF package manager and is used to upgrade your system to the current release of Fedora Linux. For Fedora Silverblue and Fedora CoreOS, which…