En az RAM tüketen Linux distrosu nedir?

Eski laptopumda Arch Linux ve Void Linux akıcı çalışıyordu. Arch aşırı hafif değil fakat 8 senelik laptopta akıcı çalışıyordu. Sanırım boşta 500 MB küsur RAM kullanımı vardı. 2 sene oldu Linux kullanmayalı fakat Void Linux kullandığım zamanlar memnundum ve hafifti. Şans verebilirsiniz.

Hangi de yi kullanıyordunuz? Şu anda enlightenment kullanıyorum Arch üzerinde ve 641 MB RAM kullanıyor.

@Koneko Toujou, hocam sanırım şuan Arch kurmuşsunuz ancak EOS öneririm. Kullanıcının işlemlerini Arch'a göre daha kolay şekilde yapmasını sağlıyor. Artı olarak görünüm önemliyse Cinnamon kurup debloat edebilirsiniz. Veya direkt XFCE de kullanabilirsiniz.

Görünüm hiç önemli değil. Şu an enlightenment ile can çekişiyorum zaten. Şu anda 477 MB RAM kullanıyor. EOS'u Xfce ile kurarsam kaça düşebilir?

@Koneko Toujou, hocam kesin bir şey söyleyemem ancak boşta maksimum 600-800 göreceğinizi düşünüyorum, o da EOS'un kurduğu yazılımlardan dolayı. 4-5 GB RAM verecekseniz o kadar zorlamanıza gerek yok bence RAM kullanımını, 1 GB'ı geçmezse oyun oynatır rahat rahat.

O zaman hiç uğraşmayayım hocam. Arch'a enlightenment de kurdum. Zaten yükleyeceğim 2 ana uygulama var onları yükleyeyim yeterli. Şu konuya da bir bakar mısınız? https://techolay.net/sosyal/konu/arch-linuxda-deb-uzantili-dosya-nasil-kurulur.126313/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…