Koneko Toujou
Üstün
Mirror çok fark etmiyor zaten, Almanya'dan da benzer bir hızda iniyor.
Şu anda boş kurulumda 600 MB RAM kullanıyor. Yeterli gibi ama arayüze alışmam uzun sürecek. Tarayıcıyı bile bulamadım
Mirror çok fark etmiyor zaten, Almanya'dan da benzer bir hızda iniyor.
Eski laptopumda Arch Linux ve Void Linux akıcı çalışıyordu. Arch aşırı hafif değil fakat 8 senelik laptopta akıcı çalışıyordu. Sanırım boşta 500 MB küsur RAM kullanımı vardı. 2 sene oldu Linux kullanmayalı fakat Void Linux kullandığım zamanlar memnundum ve hafifti. Şans verebilirsiniz.
Hangi de yi kullanıyordunuz? Şu anda enlightenment kullanıyorum Arch üzerinde ve 641 MB RAM kullanıyor.
@incii gerçekten tarayıcı kurulmamış galiba. Nasıl kurabilirim? İnternet araçları kısmında sadece fotoğraftakiler var:
Eki Görüntüle 163492
pacman -S uygulamaadı komutu ile kurabilirsiniz. Bu siteden de paketlere bakabilirsiniz:@Koneko Toujou, hocam sanırım şu an Arch kurmuşsunuz ancak EOS öneririm. Kullanıcının işlemlerini Arch'a göre daha kolay şekilde yapmasını sağlıyor. Artı olarak görünüm önemliyse Cinnamon kurup debloat edebilirsiniz. Veya direkt Xfce de kullanabilirsiniz.
@Koneko Toujou, hocam kesin bir şey söyleyemem ancak boşta maksimum 600-800 göreceğinizi düşünüyorum, o da EOS'un kurduğu yazılımlardan dolayı. 4-5 GB RAM verecekseniz o kadar zorlamanıza gerek yok bence RAM kullanımını, 1 GB'ı geçmezse oyun oynatır rahat rahat.