600 MB mı? Ben 300 MB diye hatırlıyordum ya. Piyasada 10 MB RAM kullanan dağıtımlar da var da GUI'leri falan leş mesela. Size en az RAM kullanımı değil, adam gibi RAM kullanımı gerek.
Isletim sistemlerinin RAM kullanimi icindeki donanima gore degisir, bu konuda bilgili olduguna emin misin?

Şahsen ben 1 GB'lik eski PC'me Arch kullanmadan önce endeavour OS kurarken masaüstü ortamı ve diğer birkaç paketleri kurmadan kurmuştum kurulum bittikten sonra Xfce kurmuştum ve 500 MB RAM yiyordu ama şahsen Arch kurmak daha iyi olur

Evet biliyorum, beni rezil etmek için forum değiştirmene gerek yoktu.
Dostum soru sorman gerekirken soru cevapliyorsun, benim sana bir garezim yok neden forumun ve ortamin kalitesini dusurmek icin bu kadar caba sarfediyorsunuz(sen ve arkadaslarin) cidden anlam vermek imkansiz. Donanim suruculeri ne kadar komplikeyse ve fazla ozellik tasiyorsa ram kullanimi o kadar artar. Boyle ezber cevaplarla cidden cok dusuruyorsun konularin entellektuelitesini.

Dostum soru sorman gerekirken soru cevapliyorsun, benim sana bir garezim yok neden forumun ve ortamin kalitesini dusurmek icin bu kadar caba sarfediyorsunuz(sen ve arkadaslarin) cidden anlam vermek imkansiz. Donanim suruculeri ne kadar komplikeyse ve fazla ozellik tasiyorsa ram kullanimi o kadar artar. Boyle ezber cevaplarla cidden cok dusuruyorsun konularin entellektuelitesini.
Öyleymiş tamam 👍