Yav o oyunu bir ben oynayamadım galiba. Biraz direteyim belki açılır maçılır dedim ama yok arkadaş mekaniği ayrı hikaye ayrı sıkıntıdan boğuldum resmen. Sizi çeken kısmı neydi? Belki ben de tekrar oynarım da bitiririm.

Ya onun tarzına oyun demek biraz hakaret olur. Ben 2K ultrada oynadım. Oyun mu oynuyorum film mi izliyorum bir türlü anlayamadım. Oyun içinde çektiğim 2 fotoğraf atacağım ( fotoğraflar saf halinde herhangi bir oynama yok. Bir de WhatsApp tarafından bozulmuş hali. ). Yani şu an bakınca bile tekrar giripte oynasam mı diyorum :D. Beni çeken tarafı ilk olarak grafiği ve ambiyansı oldu. Ayrıca oyun hikayesi iskandinav mitolojisinde geçiyor ( iskandinav mitolojisini çok severim ). Bir de oyun size oyunu oynayıp sevmenizi değil Senua'nın yaşadıklarını onu anlamanızı istiyor ki tüm hikaye neredeyse geçmişi ve yaşadıkları hakkında geçiyor ( babası sevdiği adam vs ). Eğer oynamadıysanız 1. oyununu oynayın hem hikaye kafanızda oturur hem de 1. oyunu 2. oyuna göre çok daha hızlı istediğiniz tepkiyi anında veriyor. 1. oyundan sonra 2. oyuna bende biraz geç alıştım. Oyun çok ağır ilerliyor normalde bende sevmem çok ağır ilerleyen oyunları ama buna girince böyle sırtıma yaslanıp sadece oyundan keyif almaya baktım.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-04-01 at 00.05.13.webp
    WhatsApp Image 2025-04-01 at 00.05.13.webp
    305,1 KB · Görüntüleme: 61
  • WhatsApp Image 2025-04-01 at 00.06.19.webp
    WhatsApp Image 2025-04-01 at 00.06.19.webp
    233,7 KB · Görüntüleme: 63
Böyle konuları ben göremedim, hem etkileşim olsun. Hem de duyulmamış oyunları yazalım istedim. Benim yazdığıma benzer şekilde yazarsanız çok memnun olurum. Daha iyi bir konuya dönüşür bu şekilde.

Benim NFS:MW oyunu.

Çocukken oyuna ilk girdiğimde BMW M3 GTR arabasına aşık olmuştum, oyunu oynadığım yaşlar 9-10. 2-3 yarışın ardından arabam elimden alındı ve birden beni araba satın alma ekranına attı. 9-10 yaşındaki bir çocuk nefreti nasıl yorumlayabilirse benim Razor'a karşı düşüncem de o şekildeydi. Tabii küçük olduğum için oyunu bitirip arabayı alamamıştım. Oynadığım zamanlarda araba tamamen gitti sanıyordum. Bundan yıllar sonra oyunu bitirdiğimde Arabayı geri aldığımızı gördüğümde çok sevinmiştim. Hala arada bir redux modlarına girer, çocukken en nefret ettiğim adam olan Razor'u tahtından ederim.
Dying Light. :)

Ya onun tarzına oyun demek biraz hakaret olur. Ben 2K ultrada oynadım. Oyun mu oynuyorum film mi izliyorum bir türlü anlayamadım. Oyun içinde çektiğim 2 fotoğraf atacağım ( fotoğraflar saf halinde herhangi bir oynama yok. Bir de WhatsApp tarafından bozulmuş hali. ). Yani şu an bakınca bile tekrar giripte oynasam mı diyorum :D. Beni çeken tarafı ilk olarak grafiği ve ambiyansı oldu. Ayrıca oyun hikayesi iskandinav mitolojisinde geçiyor ( iskandinav mitolojisini çok severim ). Bir de oyun size oyunu oynayıp sevmenizi değil Senua'nın yaşadıklarını onu anlamanızı istiyor ki tüm hikaye neredeyse geçmişi ve yaşadıkları hakkında geçiyor ( babası sevdiği adam vs ). Eğer oynamadıysanız 1. oyununu oynayın hem hikaye kafanızda oturur hem de 1. oyunu 2. oyuna göre çok daha hızlı istediğiniz tepkiyi anında veriyor. 1. oyundan sonra 2. oyuna bende biraz geç alıştım. Oyun çok ağır ilerliyor normalde bende sevmem çok ağır ilerleyen oyunları ama buna girince böyle sırtıma yaslanıp sadece oyundan keyif almaya baktım.
Aslında ben de tam olarak onu sevemedim. Yani bir animasyon filmi olarak koysalar o kalitede grafiklerle gayet başarılı olurdu ama oyun olarak (ki dediğiniz gibi oyun da demek ne kadar doğru? Ben de emin değilim. İnteraktif film gibi) zaten çok az mekanik gerektiren sahne yok, olanlar da çok basit. Hatırladığım kadarıyla oyunun çok büyük kısmını yürümekten içim bayılmıştı, gün aşırı dur biraz daha ilerleyeyim diye girip alt-f4 yaparak çıkıyordum. O yüzden sordum "sizi çeken kısmı neydi?" diye.

Aslında ben de tam olarak onu sevemedim. Yani bir animasyon filmi olarak koysalar o kalitede grafiklerle gayet başarılı olurdu ama oyun olarak (ki dediğiniz gibi oyun da demek ne kadar doğru? Ben de emin değilim. İnteraktif film gibi) zaten çok az mekanik gerektiren sahne yok, olanlar da çok basit. Hatırladığım kadarıyla oyunun çok büyük kısmını yürümekten içim bayılmıştı, gün aşırı dur biraz daha ilerleyeyim diye girip ALT-F4 yaparak çıkıyordum. O yüzden sordum "sizi çeken kısmı neydi?" diye.

Benim içinde aynı hissi Detroit Become Human yaşatmıştı. Arkadaşım oynarken izlemiştim 1-2 kere. O seferlerde de ne olacağını merak ediyordum. Ancak oyunu biraz çözdüğümde benim için de sonu baştan belli olan film hissini yaratıyordu.

Benim içinde aynı hissi Detroit Become Human yaşatmıştı. Arkadaşım oynarken izlemiştim 1-2 kere. O seferlerde de ne olacağını merak ediyordum. Ancak oyunu biraz çözdüğümde benim için de sonu baştan belli olan film hissini yaratıyordu.
Evet, evet. Benzer bir konseptleri var. Galiba oynanışı, mekanik kısmı az olduğu için herhalde geliştiriciler de grafik ve sese (ses daha çok hellblade tabi) abanmış iki oyunda da.

Aslında ben de tam olarak onu sevemedim. Yani bir animasyon filmi olarak koysalar o kalitede grafiklerle gayet başarılı olurdu ama oyun olarak (ki dediğiniz gibi oyun da demek ne kadar doğru? Ben de emin değilim. İnteraktif film gibi) zaten çok az mekanik gerektiren sahne yok, olanlar da çok basit. Hatırladığım kadarıyla oyunun çok büyük kısmını yürümekten içim bayılmıştı, gün aşırı dur biraz daha ilerleyeyim diye girip ALT-F4 yaparak çıkıyordum. O yüzden sordum "sizi çeken kısmı neydi?" diye.

Dediğim gibi beni en çok çeken kısmı grafikti. Bir sürü oyun oynadım ama grafikten yana benim gözümde rahatlıkla lider diyebilirim. Bence sakin kafadayken o oyunu oynayın. Oyun oynamak için değil de tat çıkarmak için bence o zaman seveceksiniz diye tahmin ediyorum. Ancak ben bu oyunu çamur kalitede oynasam bende zevk almam ne yalan söyleyeyim. 4K monitöre geçersem ilk oynayacak olduğum oyunlardandır yine kendisi :D.

Dün de buna başladım ne tesadüf :D. Sanırım tüm konseptleri denediğim için artık oyun seçemiyorum :D.

Çok ağır olduğundan dolayı bitiremediğim ama hayran olduğum RDR 2. Ayrıca TLOU Part 1'i 2 ay önce oynadım ve çok etkilendim. Oyunlarda asıl ilgimi çeken yer hikaye olduğundan ve oyunun hikayesi muazzam olduğundan dolayı çok etkilenmiştim. Depresyona girecek kadar. :D Ama TLOU Part 2'ye başlayınca etki yok oldu. Nefret ettim oyundan. Bir de God Of War var. Bu da hem hikaye hem oynanış açısından beni çok etkilemişti. Şuan GoW Ragnarök oynuyorum ve ilk oyuna yaklaşamaz bence.

Çok ağır olduğundan dolayı bitiremediğim ama hayran olduğum RDR 2. ayrıca TLOU part 1'i 2 ay önce oynadım ve çok etkilendim. Oyunlarda asıl ilgimi çeken yer hikaye olduğundan ve oyunun hikayesi muazzam olduğundan dolayı çok etkilenmiştim. Depresyona girecek kadar. :D ama The Last of Us Part II'ye başlayınca etki yok oldu. Nefret ettim oyundan. Bir de God of War var. Bu da hem hikaye hem oynanış açısından beni çok etkilemişti. Şu an GoW Ragnarok oynuyorum ve ilk oyuna yaklaşamaz bence.

TLOU P2 daha güzel olmuş part 1'e göre. Sadece finalini beğenmedim.

RDR2 bence oyun dünyasının en abartılan oyunu. Karakter çok hantal, oyunun ilerleyişi çok yavaş. Ayrıca oyunu bir 10 saat kadar oynayıp bunu söylüyorum.

GoW konusuna gelecek olursam oynamadım, ancak oynayanlar hikayesinin çok saçma olduğunu söylüyorlar. Ve evet, GoW Ragnarok tam bir DLC kafasında oyun.

TLOU P2 daha güzel olmuş part 1'e göre. Sadece finalini beğenmedim.

RDR2 bence oyun dünyasının en abartılan oyunu. Karakter çok hantal, oyunun ilerleyişi çok yavaş. Ayrıca oyunu bir 10 saat kadar oynayıp bunu söylüyorum.

GoW konusuna gelecek olursam oynamadım, ancak oynayanlar hikayesinin çok saçma olduğunu söylüyorlar. Ve evet, GoW Ragnarok tam bir DLC kafasında oyun.
TLOU Part 2'nin malum sahnesine gelince kapattım oyunu. Benim oyunlara asıl çeken şey hikaye olduğu için ben hiç sevmedim.
RDR 2 ise hikaye olarak çok iyi bir oyun. Oynanışı ve temposu sıkıntılı evet. Ama bu oyunun abartıldığı anlamına gelmez. Sadece daha az kişiye uygun olur.

GoW hikayesine saçma diyen ne yaşamış bilemiyorum ona bir şey diyemem. Hikaye olarak çok iyi bir oyun kendisi. :D

The Last of Us Part II'nin malum sahnesine gelince kapattım oyunu. Benim oyunlara asıl çeken şey hikaye olduğu için ben hiç sevmedim.
RDR 2 ise hikaye olarak çok iyi bir oyun. Oynanışı ve temposu sıkıntılı evet. Ama bu oyunun abartıldığı anlamına gelmez. Sadece daha az kişiye uygun olur.

GoW hikayesine saçma diyen ne yaşamış bilemiyorum ona bir şey diyemem. Hikaye olarak çok iyi bir oyun kendisi. :D

Hocam ben şu kafadayım. Hikaye istediği kadar iyi olsun, benim için oynanış baydığı zaman dünyanın en iyi hikayesi olsun yine oynamam. Kendimi yine de zorladım yazdığım gibi.

GoW serisine de müsait olduğum en yakın zamanda başlamayı düşünüyorum.

Bir de TLOU P2 hakkında söylediğinize katılıyorum. ben de çok şaşırmıştım ilk gördüğümde, durduk yere oluyor yani saçmalamışlar. Her ne kadar da olsa, finali çok sinirimi bozmuştu. Oynanışı çok iyi, bir de ben intikam hikayelerini sevdiğim için bir tık daha bayıldım oyuna.

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.