Hocam aslinda ayni seyden bahsediyoruz. Benim dedigim Arch'in kendisi degil haliyle, Arch kullanicisinin evini olusturan paketler ki nomal bir kullanicinin Secure Boot fantazisi yoksa ugrasmasini gerektiren bir konu yok Wiki ile DE kurulduktan sonra.
Daha yeni Debian kurdum
cunku Linux uzerinde oyun oynama fantazimden vazgectim ve dune kadar Cachy kuruluydu. GNOME uzerinde calismayan workspace gostergesi eklentisini mi soylersiniz (cunku 47 ile guncellenilmemeye karar verilmis bir paket), dosya aktarimi yaparken Nautilus'un ucmasi mi dersiniz, Wine 10 ile calismayan oyunlarin Proton 9 ile calismasi mi dersiniz yasanabilecek konular her daim mevcut. Sorun Arch'da mi, hayir fakat Arch, Arch olmasi sebebiyle bunlari barindirmak zorunda bir OS. Gecen senenin basinda yasanan SSH kapisi acan backdoorlari da unutmamak lazim bir yandan.
Ben bunlar gibi sebeplerden oturu onersem bile en azindan Fedora oneriyorum artik OpenSUSE ya da Arch tabani yerine cunku donguleri nispeten daha son kullanici dostu, Update Tuesday diye bi kavram uydurmus elemanlar, kritik ne varsa o vakitte geliyor.
Hala Linux uzerinde oyun oynasaydim sirf su NTSYNC ve Scheduler degisiklikleri sebebiyle hala Fedora kullaniyor olurdum ornegin. Nier Automata'da FPS arttirmak icin Cachy gecmistim, basima gelmeyen de kalmamis