Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
"En hafif" diye bir kavram olduğunu düşünmüyorum. Hangi dağıtımı kullanırsanız kullanın, sizin sisteminiz için bir fark yaratacağını da sanmıyorum.
Benim tavsiyem OpenSUSE olacaktır fakat dediğim gibi çoğu durumda hangi dağıtımı kullandığınızın bir önemi yok.
Bu durumda problem olan da kişinin yeni başlaması değil efektif bilgisayar kullanma kabiliyetinden geliyor, sonuç olarak dediğim gibi kişinin kendisine bağlı olan bir durum.
Hafiflikten kasılan durum sistem kaynaklarının tüketildiğiyse, Arch'ın diğer dağıtımlardan bir farkı yok onu da belirteyim.
Benim tavsiyem OpenSUSE olacaktır fakat dediğim gibi çoğu durumda hangi dağıtımı kullandığınızın bir önemi yok.
Arch'ın stabilite oranının diğer dağıtımlardan daha düşük olduğunun düşünülmesinin sebebi kullanıcıların Arch'ı efektif bir şekilde kullanamasından kaynaklıyor. Dağıtımlar arasında "daha stabil" diye bir kavram yok ve Arch'ın stabilite oranının diğer dağıtımlardan daha az olması da doğru değil. Archwiki'yi doğru dürüst takip edip araştırmasını bilen kişiler bu tür sorunlarla fazla uğraşmazlar. Alınan verimlilik kişinin kendisinde bitiyor tamamen.Paketleri stabillikten daha çok güncelliğe önem verdiğinden dolayı Arch kullananlar için sistem hataları daha yoğun. Pek tavsiye etmem yeni başlayanlar için.
Bu durumda problem olan da kişinin yeni başlaması değil efektif bilgisayar kullanma kabiliyetinden geliyor, sonuç olarak dediğim gibi kişinin kendisine bağlı olan bir durum.
Hafiflikten kasılan durum sistem kaynaklarının tüketildiğiyse, Arch'ın diğer dağıtımlardan bir farkı yok onu da belirteyim.