OneUI'ın pil optimizasyonu falan kötü bence. Arkada çok fazla sistemde tüketiyor. Exynoslu cihazlarda hele hepten kötü. En iyi optimize işi PixelOS, OxygenOS ve ColorOS (Find serisi'nde çok iyi)da bence. Özelleştirilebilirlik olarakta OneUI en iyisi. Ama genel olarak en iyisi Pixel ve Oxygen.

@PC Uzmanı, cok agir, RAM yonetimi iyi degil, senelerdir kontrol paneli takilmasi duzeltilmedi, batarya optimizasyonu gittikce kotulesti.

Ozellestirme olanaklari, kismen de olsa stabilite ve birtakim ekosistem ozellikleri acisindan hala guclu bir arayuz. Hakkini yemeyeyim. Ama ustteki nedenlerden dolayi cok da sevmiyorum kendisini.

@PC Uzmanı, cok agir, RAM yonetimi iyi degil, senelerdir kontrol paneli takilmasi duzeltilmedi, batarya optimizasyonu gittikce kotulesti.

Ozellestirme olanaklari, kismen de olsa stabilite ve birtakim ekosistem ozellikleri acisindan hala guclu bir arayuz. Hakkini yemeyeyim. Ama ustteki nedenlerden dolayi cok da sevmiyorum kendisini.

Hocam hem S25 Ultra hem de S26+ denedim mağazada dediğiniz gibi bir kontrol paneli takılma sorununa rastlamadım acayip akıcıydı arayüz nedense S26+ arayüzü daha akıcıydı herhalde Exynos 2600 işlemcisi samsunga özel bir optimize yapmış yazılım ve arayüzüne :)

Çok haklısınız, ben sırf pil optimizasyonu ve bellek yönetimi yüzünden S25 FE'den iPhone'a geçtim. S25 FE exynos işlemcili ve çok ısınıyordu, pili bildiğin içiyordu. Özelleştirme ve ekosistem olarak samsung çok iyi evet. Eğer optimizeyi iyileştirirlerse OneUI benim için 1 numarayı kapar. Bir daha da 1 numarayı kaptırmaz.