Denizoz
Başarılı
Adamlar softsubı nasıl hardsub çeviriden çalıyorlar, onu anlamıyorum. Tek tek bütün altyazıyı softsuba çevirmenin kolay bir yolu varsa bilmiyorum. Benim bildiğim kadarıyla AI ile çeviriyorlar. Yani ortada fansublardan yapılmış bir emek hırsızlığı yok. Nyaa’nın yaptığı emek hırsızlığının üzerine çöküp kendileri upscale atıyor, AI çeviri yapıyor, buna bir efor ve para harcayıp izleyiciye sunuyorlar.Ben onu bunu bilmem arkadaş. Eğer bu siteler gelip yaptığımız çevirinin üzerine konup bize heerhangi bir pay vermeden bu işten ekmek yiyorsa burada bir sıkıntı vardır. Adamlar böyle bir site açtıklarında gelip kapış kapış almasını bilen adamlar ne hikmetse fansublar olarak 50/60₺'lik bağış istediğimizde mırın kırın ediyorlar.
Kusura bakmayın adamlar gelip bizden çeviri çekip bize bir pay vermiyorsa, tüm emeği çalıp para kazanıyorsa buradan izlemek etik değildir. 966 anime bulunan bir sitenin bütün serilerin çevirilerini yaptıklarını sanmıyorum açıkçası.
Nyaa üzerinde RAW ekip paylaşır bizde alır çeviririz ve aynı şekilde sunarız. Tek fark olur kendi watermarkımızı ekleriz ki başkası çöreklenmesin.
Ben de o siteden hoşnut değilim çünkü kazandıkları parayı yeterince hakkıyla kaliteli bir site yapmaya harcadıklarını düşünmüyorum. Ama bu hizmeti bedava vermek zorunda da değiller.
Fansub çalan siteler şu anda bir sürü türemiş AI slop anime sitesi. Fansublardan topluca çalıp siteyi dolduruyorlar, “sosyal medya yaptık” diye satış yapıyorlar. Diziwatch zamanlarında da Diziwatch’ın ünlü olmasının en büyük sebebi, telifli içeriği 20 tane siteye yükleyip seyirciye izleme zulmü yaşatmak yerine kendi playerı ve kendi sunucularıyla çok daha rahat bir seyir keyfi sunmasıydı. Hatta onlar da direkt fansublardan çalıp yüklüyordu ve kumar sitesi reklamı koyup çalıntı içerikten para kazanıyordu.
Onların yaptığına bir şey denmiyordu çünkü bedava izliyormuşsun gibi oluyordu. Ama fansublara en büyük zararı onlar başlattı. Hepsinden çalarak üzerinden para kazanmaya onlar başladı; kendi platformunda AI çeviri ve upscale satanlar değil.