Teknopatici 45

Uzman

En iyisi bu mu?

Bunların testleri vs. bir şeyleri var mı?

Nereden araştırabileceğiz?

Herkes farklı bir kask söylüyor; doğrusunu araştırıp bulmak istiyorum, kaynak yok.

En iyisi bu mu?

Bunların testleri vs. bir şeyleri var mı?

Nereden araştırabileceğiz?

Herkes farklı bir kask söylüyor; doğrusunu araştırıp bulmak istiyorum, kaynak yok.
AGV Pista GP RR gibi kasklarda var yarış için. Bir YouTube kanalı vardı test yapan, bulursam atacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güvenilir kaynak aslında var, sadece çok bilinmiyor. Kaskları karşılaştırırken şuralara bakabilirsiniz:

• SHARP (İngiltere): Gerçek darbe testleri yapıp yıldız puanı veriyor.
• Virginia Tech Helmet Ratings: Bağımsız güvenlik testleri ve STAR puanları yayınlıyor.
• FIM Homologation: Yarış kullanımına uygun en üst seviye homologasyonlardan biri.
• Champion Helmets: SHARP, ECE ve kendi analizlerini bir araya getirerek oldukça detaylı incelemeler yapıyor.

Ayrıca ECE 22.06 sertifikası güncel güvenlik standardı olsa da tek başına “en güvenli kask” anlamına gelmez. Kaskın test sonuçları, kabuk yapısı ve en önemlisi kafaya tam oturması da en az sertifika kadar önemli.

Alpinestars Supertech R10 zaten piyasadaki en üst segment yarış kasklarından biri. Ancak Arai RX-7V EVO, Shoei X-SPR Pro ve AGV Pista GP RR gibi rakipleriyle aynı seviyede değerlendirebilirsiniz.

Arai, Shoei, AGV, Suomy, HJC, Schuberth, Scorpion ve Nolan gibi sağlam markalar var. Kendi aralarında modeller arasında ayrılır. Bu markalar arasından Arai RX-7 ve AGV Pista GP modellerini tercih ederdim.

Alpinestars alacak olursam kıyafetlerini tercih ederim. Ondan önce yine Dainese var.