apolabel
Başarılı
Bence Linux'ta en iyisi hangisi değil de. Benim için en iyisi hangisi sorusu daha mantıklı bir tercih olacaktır. Siz neyi istiyorsunuz Linux'tan önemli olan konu o. Basitlik, süreklilik, stabilite istiyorsanız Ubuntu. Linux'ta sorun çözmeye hazırım, bu sorunları çözerken Linux'u derinlemesine öğrenmek mantığı anlamak istiyorum diyorsanız Arch (Arch tabanlı dağıtımlar sizin için birçok şeyi yapar o yüzden asıl öğrenim için base Arch daha mantıklı olacaktır.) Kur kullan olsun, arayüzü modern olsun, tak çalıştır olsun istiyorsanız Pop!_OS gibi gibi daha çok gider yani sizin ne istediğiniz daha önemli ve bunun üzerinden harekete geçerek dağıtımınızı seçin, dağıtımların varyantlarına bakın örneğin Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu ve openSUSE leaf veya tumbleweed gibi. Kullanım amaçlarına ve yerlerine göre kendinize en uygun seçimi yapın. En basit şekilde başlamanız için önerilerim; temel başlangıç için ise eski sistem kullanıyorsanız maksimum uyumluluk Ubuntu, modern sistem kullanıyorsanız en yeni Linux özellikleri ve en yeni donanıma tam destek için Fedora kullanabilirsiniz.
Ve bir de unutmadan linux'un da felsefesi olan açık kaynak ve ücretsiz kullanıp dağıtma felsefesini bozan çoğu özelliğini ücretli veren dağıtımlardan uzak durmanız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü dediğim gibi linux demek ücretsiz ve açık kaynak demek.Bence Linux'ta en iyisi hangisi değil de. Benim için en iyisi hangisi sorusu daha mantıklı bir tercih olacaktır. Siz neyi istiyorsunuz Linux'tan önemli olan konu o. Basitlik, süreklilik, stabilite istiyorsanız Ubuntu. Linux'ta sorun çözmeye hazırım, bu sorunları çözerken Linux'u derinlemesine öğrenmek mantığı anlamak istiyorum diyorsanız Arch (Arch tabanlı dağıtımlar sizin için birçok şeyi yapar o yüzden asıl öğrenim için base Arch daha mantıklı olacaktır.) Kur kullan olsun, arayüzü modern olsun, tak çalıştır olsun istiyorsanız Pop!_OS gibi gibi daha çok gider yani sizin ne istediğiniz daha önemli ve bunun üzerinden harekete geçerek dağıtımınızı seçin, dağıtımların varyantlarına bakın örneğin Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu ve openSUSE leaf veya tumbleweed gibi. Kullanım amaçlarına ve yerlerine göre kendinize en uygun seçimi yapın. En basit şekilde başlamanız için önerilerim; temel başlangıç için ise eski sistem kullanıyorsanız maksimum uyumluluk Ubuntu, modern sistem kullanıyorsanız en yeni Linux özellikleri ve en yeni donanıma tam destek için Fedora kullanabilirsiniz.