Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 6 Temmuz 2025
- Makaleler
- 1
DistroWatch'ta göremedim.
Xiaomao
Çalışkan
En iyisi yok bana kalırsa. Kişi işini KDE Neon'da da görür, Gentoo'da da. Eğer Türkiye içerisinde destek bulmaya göre listelersem kötü diyebileceğim systemd kullanmayan distrolar ve NixOS olurdu. NixOS'i çok seviyorum ama NVIDIA sürücüsü kurmazsam Intel GPU'yu kullansam da PC Xfce'de bile sürünüyor. NVIDIA sürücüsünü olurda kurmayı becerirsem (2 defa kurabildim sadece) Plasma'da bile yağ gibi akıp gidiyor.
Bu arada merak edenlere de NixOS önermeyi sıcak görmüyorum. Distro'nun yapısı insanı deli eder. Gidin Gentoo kullanın daha iyi.
Bu arada merak edenlere de NixOS önermeyi sıcak görmüyorum. Distro'nun yapısı insanı deli eder. Gidin Gentoo kullanın daha iyi.
Linux kullanacaksanız, en az A1 İngilizce lazım.En iyisi yok bana kalırsa. Kişi işini KDE Neon'da da görür, Gentoo'da da. Eğer Türkiye içerisinde destek bulmaya göre listelersem kötü diyebileceğim systemd kullanmayan distrolar ve NixOS olurdu. NixOS'i çok seviyorum ama NVIDIA sürücüsü kurmazsam Intel GPU'yu kullansam da PC Xfce'de bile sürünüyor. NVIDIA sürücüsünü olurda kurmayı becerirsem (2 defa kurabildim sadece) Plasma'da bile yağ gibi akıp gidiyor.
En güzel kaynaklar ve teknik destekler İngilizce kaynaklarda.
Xiaomao
Çalışkan
Linux kullanacaksanız, en az A1 İngilizce lazım.
En güzel kaynaklar ve teknik destekler İngilizce kaynaklarda.
E hocam bizim insanımıza, özellikle Riot oyunlarına düşkün "gamer" larımız ve "hehehe, ben heckırım" kafasındaki insanlarımıza gelin de İngilizce öğretin, A1 yetmez bunun için. Hem İngilizce kaynakların da güncel olması lazım. Nix wikisini yazanların distrodaki gelişmelerden haberi yok. Wiki'den bir şey okuyup konfigürasyonumu genişletirken derlemede "biz bunu şununla değiştirdik. Değiştir şunu" diyor ama wiki öyle demiyor. Bu yüzden bir yerden sonra wiki değil kullanıcı deneyimine ihtiyacınız var, siz buna kendi dilinizde erişemezseniz. Yabancılara sormak istediğinizde sözde "A1" olan ingilizceniz ayağınıza takılır. Kendi dil seviyesi "A1" bile olmayan halkımıza "Linux'tan önce dil öğrenin" demiş olmaz mısınız bu yüzden?
Çeviri kullanın diyebilirsiniz ancak robot çeviriden bir şey anlayamamanız da oldukça yüksek. DeepL bile yeri geldiğinde okuyunca anlamsız gelen çeviriler yapabiliyor.
Ben abarttım zaten. Haklısınız.E hocam bizim insanımıza, özellikle Riot oyunlarına düşkün "gamer" larımız ve "hehehe, ben heckırım" kafasındaki insanlarımıza gelin de İngilizce öğretin, A1 yetmez bunun için. Hem İngilizce kaynakların da güncel olması lazım. Nix wikisini yazanların distrodaki gelişmelerden haberi yok. Wiki'den bir şey okuyup konfigürasyonumu genişletirken derlemede "biz bunu şununla değiştirdik. Değiştir şunu" diyor ama wiki öyle demiyor. Bu yüzden bir yerden sonra wiki değil kullanıcı deneyimine ihtiyacınız var, siz buna kendi dilinizde erişemezseniz. Yabancılara sormak istediğinizde sözde "A1" olan ingilizceniz ayağınıza takılır. Kendi dil seviyesi "A1" bile olmayan halkımıza "Linux'tan önce dil öğrenin" demiş olmaz mısınız bu yüzden?
Çeviri kullanın diyebilirsiniz ancak robot çeviriden bir şey anlayamamanız da oldukça yüksek. DeepL bile yeri geldiğinde okuyunca anlamsız gelen çeviriler yapabiliyor.
afacanc38
Başarılı
En iyi yoktur, o an için en iyi iş gören ya da en çok hoşa giden vardır. Tercihler de buna göre şekillenir. Günlük kullanım, web'de gezinme, ofis işleri vs. için hemen hemen hepsi iş görecektir elbette, oyun yahut başka kullanım alanları için ya hazır olanı kullanırsınız, ya da kendiniz mevcut olanı yapılandırırsınız. Değişen şeyler genelde sürüm takvimi / modeli, dağıtıma özel araçlar / felsefesi ve init sistemi gibi teknik konular oluyor fakat gerekli yapılandırmalar yapıldığında, kullanım babında ufak birkaç husus dışında pek bir şey değişmez.
dengesizkokarca
Çalışkan
Favorilerim, Void Linux ve Devuan(Testing) sürümüdür. Şu an Devuan kullanıyorum.