En iyi Linux Dağıtımı hangisi?

• Arch

Oy: 19 31,7%
  • Fedora

Oy: 9 15,0%
  • Debian

Oy: 6 10,0%
  • Cachy

Oy: 9 15,0%
  • Ubuntu

Oy: 1 1,7%
  • Linux Mint

Oy: 2 3,3%
  • Zorin

Oy: 0 0,0%
  • Pop!_OS

• Manjaro

• OpenSUSE

Oy: 4 6,7%
  • NixOS

• Elementary OS

• Kali

• KDE neon

• Nobara

• Lubuntu

• Kubuntu

• Xubuntu

• Bazzite

• EndeavourOS

• MX Linux

• Diğer...

Oy: 3 5,0%

• Oy verenlerin toplamı
    60
Sizce Linux dünyasındaki en iyi dağıtım hangisi?

Bence Linux'ta en iyisi hangisi değil de. Benim için en iyisi hangisi sorusu daha mantıklı bir tercih olacaktır. Siz neyi istiyorsunuz Linux'tan önemli olan konu o. Basitlik, süreklilik, stabilite istiyorsanız Ubuntu. Linux'ta sorun çözmeye hazırım, bu sorunları çözerken Linux'u derinlemesine öğrenmek mantığı anlamak istiyorum diyorsanız Arch (Arch tabanlı dağıtımlar sizin için birçok şeyi yapar o yüzden asıl öğrenim için base Arch daha mantıklı olacaktır.) Kur kullan olsun, arayüzü modern olsun, tak çalıştır olsun istiyorsanız Pop!_OS gibi gibi daha çok gider yani sizin ne istediğiniz daha önemli ve bunun üzerinden harekete geçerek dağıtımınızı seçin, dağıtımların varyantlarına bakın örneğin Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu ve openSUSE leaf veya tumbleweed gibi. Kullanım amaçlarına ve yerlerine göre kendinize en uygun seçimi yapın. En basit şekilde başlamanız için önerilerim; temel başlangıç için ise eski sistem kullanıyorsanız maksimum uyumluluk Ubuntu, modern sistem kullanıyorsanız en yeni Linux özellikleri ve en yeni donanıma tam destek için Fedora kullanabilirsiniz.

Bence Linux'ta en iyisi hangisi değil de. Benim için en iyisi hangisi sorusu daha mantıklı bir tercih olacaktır. Siz neyi istiyorsunuz Linux'tan önemli olan konu o. Basitlik, süreklilik, stabilite istiyorsanız Ubuntu. Linux'ta sorun çözmeye hazırım, bu sorunları çözerken Linux'u derinlemesine öğrenmek mantığı anlamak istiyorum diyorsanız Arch (Arch tabanlı dağıtımlar sizin için birçok şeyi yapar o yüzden asıl öğrenim için base Arch daha mantıklı olacaktır.) Kur kullan olsun, arayüzü modern olsun, tak çalıştır olsun istiyorsanız Pop!_OS gibi gibi daha çok gider yani sizin ne istediğiniz daha önemli ve bunun üzerinden harekete geçerek dağıtımınızı seçin, dağıtımların varyantlarına bakın örneğin Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu ve openSUSE leaf veya tumbleweed gibi. Kullanım amaçlarına ve yerlerine göre kendinize en uygun seçimi yapın. En basit şekilde başlamanız için önerilerim; temel başlangıç için ise eski sistem kullanıyorsanız maksimum uyumluluk Ubuntu, modern sistem kullanıyorsanız en yeni Linux özellikleri ve en yeni donanıma tam destek için Fedora kullanabilirsiniz.
Ve bir de unutmadan linux'un da felsefesi olan açık kaynak ve ücretsiz kullanıp dağıtma felsefesini bozan çoğu özelliğini ücretli veren dağıtımlardan uzak durmanız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü dediğim gibi linux demek ücretsiz ve açık kaynak demek.

Amaca göre değişir oyun ve performans için Arch kur kullan için Linux Mint sunucu için Debian.

Eğer amaç oyun ise kesinlikle CachyOS. 1 yıl boyunca Vanilla Arch kullandım ve bazı oyunlarda düşük FPS alıyordum (6600 XT kullanıyorum), özellikle Days Gone'da 90 FPS alıyordum + stutter sorunu vardı. Ben de kernelden dolayıdır diye CachyOS repolarını Vanilla Arch'a ekledim ve CachyOS kernelini yükledim, düzelmedi. Proton-GE'yi denedim, yine düzelmedi. En son çare olarak CachyOS kurdum ve oyunu 120+ FPS, sıfır stutter ile oynadım.

En iyisi diye bir şey yoktur. Kullanıma bağlı olarak en iyisi vardır. En iyisi Arch Linux demek yanlış. Arch Linux en iyi değildir. Kime göre neye göre en iyidir bunu irdelemek gerek. Adam diyor ki ben düz kullanıcıyım, öyle kurcalamam etmem kolay olsun başımı ağrıtmasın. Bu adam için en iyisi Ubuntu'dur. Ben kurcalamayı severim, her yeniliği anında kullanmak istiyorum, güncel kalmalıyım diyorsa bu adam için en iyisi Arch Linux'tur. Ben hiçbir şeyde çökmeyecek, tabiri caizse kaya gibi sapasağlam bir sistem istiyorum diyorsa bu adam için de en iyisi Debian'dır.

Eğer ki son çıkan paketleri ya da deneysel paketleri sorunsuz alabiliyorsunuz, o dağıtım bence en iyisidir.

Bu yüzden EndevourOS ve Gnome 48 ikilisi çok süper gidiyor.