HanDreafuLL
Çalışkan
Malware testinde daha iyidir ama bugları adamı bezdirir. Aynı zamanda çok fazla özellik barındırmaz ve Ransomware testinde sınıfta kalır.
Bilinçli bir kullanıcı olduğum için uzun bir süre boyunca antivirüs kullanmamıştım ama birkaç ay önce bilgisayara format attıktan sonra Windows Defender'ı bu sefer devre dışı bırakmamaya karar verdim.
Yani birkaç aydır Windows Defender kullanıyorum ve hem yeterli düzeyde koruma sağladığı hem de sistemi fazla yormadığı için değiştirmeyi de pek düşünmüyorum ama dediğim gibi uzun zamandır kullanmadığım için diğer antivirüs yazılımların güncel sürümlerinde hem kalite hem performans hem de kaynak kullanımı açısından ne gibi değişiklikler olduğunu da bilmiyorum. Benim bildiğim üzere yıllardır hem hafifliği hem güvenirliği sebebiyle Free olarak genelde Avast, AVG veya Panda tercih edilir her zaman. Artık Panda kaldı mı onu bile bilmiyorum gerçi.
Şimdi aşırı eski bir bilgisayardan USB'ye fotoğraf yedeklemem gerekti ve kendi bilgisayarıma aktarmam gerekiyor. Yedekleri aldığım eski bilgisayarda da zararlı yazılım olma ihtimali bir hayli yüksek çünkü senelerce Allah'a emanet bir şekilde durması yetmezmiş gibi son derece bilinçsiz bir şekilde kullanılmış.
Bu durumda AV arayışına girmek yerine Windows Defender ile USB'yi taratmam yeterli olur mu? Yoksa hem kaynak kullanımı hem de güvenirliği sebebiyle Avast'ya da AVG mi kursam? Siz ne dersiniz?
Son düzenleyen: Moderatör: