En iyi ücretsiz antivirüs programları hangileri?

Malware testinde daha iyidir ama bugları adamı bezdirir. Aynı zamanda çok fazla özellik barındırmaz ve Ransomware testinde sınıfta kalır.

Bilinçli bir kullanıcı olduğum için uzun bir süre boyunca antivirüs kullanmamıştım ama birkaç ay önce bilgisayara format attıktan sonra Windows Defender'ı bu sefer devre dışı bırakmamaya karar verdim.

Yani birkaç aydır Windows Defender kullanıyorum ve hem yeterli düzeyde koruma sağladığı hem de sistemi fazla yormadığı için değiştirmeyi de pek düşünmüyorum ama dediğim gibi uzun zamandır kullanmadığım için diğer antivirüs yazılımların güncel sürümlerinde hem kalite hem performans hem de kaynak kullanımı açısından ne gibi değişiklikler olduğunu da bilmiyorum. Benim bildiğim üzere yıllardır hem hafifliği hem güvenirliği sebebiyle Free olarak genelde Avast, AVG veya Panda tercih edilir her zaman. Artık Panda kaldı mı onu bile bilmiyorum gerçi.

Şimdi aşırı eski bir bilgisayardan USB'ye fotoğraf yedeklemem gerekti ve kendi bilgisayarıma aktarmam gerekiyor. Yedekleri aldığım eski bilgisayarda da zararlı yazılım olma ihtimali bir hayli yüksek çünkü senelerce Allah'a emanet bir şekilde durması yetmezmiş gibi son derece bilinçsiz bir şekilde kullanılmış.

Bu durumda AV arayışına girmek yerine Windows Defender ile USB'yi taratmam yeterli olur mu? Yoksa hem kaynak kullanımı hem de güvenirliği sebebiyle Avast'ya da AVG mi kursam? Siz ne dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilinçli bir kullanıcı olduğum için uzun bir süre boyunca antivirüs kullanmamıştım ama birkaç ay önce bilgisayara format attıktan sonra Windows Defender'ı bu sefer devre dışı bırakmamaya karar verdim.

Yani birkaç aydır Windows Defender kullanıyorum ve hem yeterli düzeyde koruma sağladığı hem de sistemi fazla yormadığı için değiştirmeyi de pek düşünmüyorum ama dediğim gibi uzun zamandır kullanmadığım için diğer antivirüs yazılımların güncel sürümlerinde hem kalite hem performans hem de kaynak kullanımı açısından ne gibi değişiklikler olduğunu da bilmiyorum. Benim bildiğim üzere yıllardır hem hafifliği hem güvenirliği sebebiyle Free olarak genelde Avast, AVG veya Panda tercih edilir her zaman. Artık Panda kaldı mı onu bile bilmiyorum gerçi.

Şimdi aşırı eski bir bilgisayardan USB'ye fotoğraf yedeklemem gerekti ve kendi bilgisayarıma aktarmam gerekiyor. Yedekleri aldığım eski bilgisayarda da zararlı yazılım olma ihtimali bir hayli yüksek çünkü senelerce Allah'a emanet bir şekilde durması yetmezmiş gibi son derece bilinçsiz bir şekilde kullanılmış.

Bu durumda AV arayışına girmek yerine Windows Defender ile USB'yi taratmam yeterli olur mu? Yoksa hem kaynak kullanımı hem de güvenirliği sebebiyle Avast'ya da AVG mi kursam? Siz ne dersiniz?

BitDefender veya Avast kurmanızı öneririm. İkisi de yıllardır üzmüyor kullanıcıyı. Ayrıca BitDefender eski virüslerde çok başarılı.

False positive olarak da yıllardır iyi. Kaspersky bu sene pek başarılı sonuç vermiyor.

Ben neden Avast kullanıyorum derseniz eğer BitDefender biraz ağırdır. Bu yüzden korumaları da yakın olduğu için ve hafif olduğu için Avast tercih ettim.

BitDefender veya Avast kurmanızı öneririm. İkisi de yıllardır üzmüyor kullanıcıyı. Ayrıca BitDefender eski virüslerde çok başarılı.

False positive olarak da yıllardır iyi. Kaspersky bu sene pek başarılı sonuç vermiyor.
Comodo ve Windows Defender dahil olmak üzere bilindik yani popüler antivirüs yazılımları arasında hem False Positive verme olasılığı diğerlerine kıyasla çok daha düşük olan hem de kaynak kullanımı bakımından hafif olan sizce hangisi? Birde Free olarak arıyorum. Yani lisanslama yapmayacağım.

BitDefender'ın cidden çok fazla önerildiğini görüyorum. Hatta dediğiniz gibi birçok açıdan Kaspersky ile yarışmasını geçtim, çok daha iyi olduğu yönleri bile var ama sorun şu ki kaynak kullanımı açısından da ağır bir programmış sanırım. Doğru mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Comodo ve Windows Defender dahil olmak üzere bilindik yani popüler antivirüs yazılımları arasında hem False Positive verme olasılığı diğerlerine kıyasla çok daha düşük olan hem de kaynak kullanımı bakımından hafif olan sizce hangisi? Bir de Free olarak arıyorum. Yani lisanslama yapmayacağım.

BitDefender'ın cidden çok fazla önerildiğini görüyorum. Hatta dediğiniz gibi birçok açıdan Kaspersky ile yarışmasını geçtim, çok daha iyi olduğu yönleri bile var ama sorun şu ki kaynak kullanımı açısından da ağır bir programmış sanırım. Doğru mudur?

Virüsleri temizleyene kadar BitDefender. Virüs temizlenince Avast. Silmeyi denetim masasından yapın.

Ben okuduktan sonra yorumunuzu düzenlemişsiniz sanırım. Tekrar yorum yaptıktan sonra fark ettim ve soruma cevap bulmuş oldum. Öyleyse bende Avast kuracağım. Bu durumda Windows Defender'ı komple kaldırmalı veya devre dışı bırakmalı mıyım sizce? Bildiğim kadarıyla farklı bir yazılım kurunca o zaten antivirüs işlemlerini kapatıyor olması lazım ama bazı şeyleri halen aktif kalmaya devam ediyor olabilir.

Bu arada ilginiz ve hızlı geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Araştırma derdinden kurtardınız beni.

Ben okuduktan sonra yorumunuzu düzenlemişsiniz sanırım. Tekrar yorum yaptıktan sonra fark ettim ve soruma cevap bulmuş oldum. Öyleyse bende Avast kuracağım. Bu durumda Windows Defender'ı komple kaldırmalı veya devre dışı bırakmalı mıyım sizce? Bildiğim kadarıyla farklı bir yazılım kurunca o zaten antivirüs işlemlerini kapatıyor olması lazım ama bazı şeyleri halen aktif kalmaya devam ediyor olabilir.

Bu arada ilginiz ve hızlı geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Araştırma derdinden kurtardınız beni.

Şimdi. BitDefender'i kurun. Kurduktan sonra USB'yi takın ve yedeklemeyi yapın. Ardından BitDefender'i Denetim Masası'ndan silip Avast Free antivirüs kurun. Avast One tatlıdır, simgesi güzeldir ama veri tabanı olarak berbattır ve türkçesi yoktur. Denedim sevmedim. Diğer soruna gelirsek Windows güvenlik duvarı ve Microsoft Edge SmartScreen BitDefender'de açık kalıyor çünkü BitDefender güvenlik duvarı ücretli. Avast'ta ise sadece Microsoft Edge SmartScreen açık kalıyor çünkü dahili temel güvenlik duvarına sahip. Dediğim gibi önce BitDefender sonra Avast Free.

Ayrıca Avast ayarlarımı isterseniz atarım.

BitDefender'de ayarlardan potansiyel izlenmeyen yazılımı otomatik çöz tarzı bir ayar var onu açın. Ayrıca kurulum ekranından Türkçe dili seçin. Kurulum İngilizce olur yoksa.

Şimdi. BitDefender'i kurun. Kurduktan sonra USB'yi takın ve yedeklemeyi yapın. Ardından BitDefender'i Denetim Masası'ndan silip Avast Free antivirüs kurun. Avast One tatlıdır, simgesi güzeldir ama veri tabanı olarak berbattır ve türkçesi yoktur. Denedim sevmedim. Diğer soruna gelirsek Windows güvenlik duvarı ve Microsoft Edge SmartScreen BitDefender'de açık kalıyor çünkü BitDefender güvenlik duvarı ücretli. Avast'ta ise sadece Microsoft Edge SmartScreen açık kalıyor çünkü dahili temel güvenlik duvarına sahip. Dediğim gibi önce BitDefender sonra Avast Free.

Ayrıca Avast ayarlarımı isterseniz atarım.
Yani Windows Defender'ı kaldırmak veya devre dışı bırakmakla uğraşmanıza gerek bile yok diyorsunuz. Olduğu gibi kalsın öyleyse. Birde ben senelerdir program kaldırıcı olarak IObit Uninstaller Pro kullanıyorum. BitDefender ile işimi gördükten sonra program ayarlarından korumasını kapatıp, IObit ile kalıntı bırakmadan kaldırsam daha iyi olmaz mı?

Ayrıca eğer müsaitseniz ve sizi fazla uğraştırmaz ise Avast ayarlarınızı da atabilirseniz çok sevinirim.

Yani Windows Defender'ı kaldırmak veya devre dışı bırakmakla uğraşmanıza gerek bile yok diyorsunuz. Olduğu gibi kalsın öyleyse. Bir de ben senelerdir program kaldırıcı olarak IObit Uninstaller Pro kullanıyorum. BitDefender ile işimi gördükten sonra program ayarlarından korumasını kapatıp, IObit ile kalıntı bırakmadan kaldırsam daha iyi olmaz mı?

Ayrıca eğer müsaitseniz ve sizi fazla uğraştırmaz ise Avast ayarlarınızı da atabilirseniz çok sevinirim.

Atarım da hiç o tür yazılım kullanmadığım için bir şey söyleyemeyeceğim. Ben genelde hep Denetim Masası'ndan kaldırırım.

Öncelikle ilk olarak kurulum ekranında seçmeniz gerekenler dosya kalkanı, davranış kalkanı, fidye yazılımı kalkanı, e-posta kalkanı, Wi-Fi denetleyici ve rahatsız etme modu. Neden dersen web koruması çok fazla sağlıklı siteye zararlı diyor, yazılım güncelleyici mavi ekran hatasına sebebiyet veriyor diğerleri ise gereksiz.

Menü üzerinden ayarlara giriliyor. İşte ayarlar.

379'den başla 399'a kadar bak. Biraz karışık yükledim. Ekran görüntüsü olarak yani.

Dosya Ekleri

• 1726858742174.webp
    1726858742174.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 45
  • Ekran Görüntüsü (388).webp
    Ekran Görüntüsü (388).webp
    154,8 KB · Görüntüleme: 40
  • Ekran Görüntüsü (389).webp
    Ekran Görüntüsü (389).webp
    157,8 KB · Görüntüleme: 41
  • Ekran Görüntüsü (390).webp
    Ekran Görüntüsü (390).webp
    161,2 KB · Görüntüleme: 47
  • Ekran Görüntüsü (391).webp
    Ekran Görüntüsü (391).webp
    152,4 KB · Görüntüleme: 46
  • Ekran Görüntüsü (392).webp
    Ekran Görüntüsü (392).webp
    156,6 KB · Görüntüleme: 45
  • Ekran Görüntüsü (393).webp
    Ekran Görüntüsü (393).webp
    161,1 KB · Görüntüleme: 41
  • Ekran Görüntüsü (394).webp
    Ekran Görüntüsü (394).webp
    137,4 KB · Görüntüleme: 38
  • Ekran Görüntüsü (395).webp
    Ekran Görüntüsü (395).webp
    161,8 KB · Görüntüleme: 43
  • Ekran Görüntüsü (396).webp
    Ekran Görüntüsü (396).webp
    162,8 KB · Görüntüleme: 42
  • Ekran Görüntüsü (397).webp
    Ekran Görüntüsü (397).webp
    143 KB · Görüntüleme: 39
  • Ekran Görüntüsü (398).webp
    Ekran Görüntüsü (398).webp
    157,5 KB · Görüntüleme: 43
  • Ekran Görüntüsü (399).webp
    Ekran Görüntüsü (399).webp
    154,1 KB · Görüntüleme: 39
  • Ekran Görüntüsü (379).webp
    Ekran Görüntüsü (379).webp
    154,8 KB · Görüntüleme: 37
  • Ekran Görüntüsü (380).webp
    Ekran Görüntüsü (380).webp
    160,4 KB · Görüntüleme: 43
  • Ekran Görüntüsü (381).webp
    Ekran Görüntüsü (381).webp
    169 KB · Görüntüleme: 38
  • Ekran Görüntüsü (382).webp
    Ekran Görüntüsü (382).webp
    172 KB · Görüntüleme: 36
  • Ekran Görüntüsü (384).webp
    Ekran Görüntüsü (384).webp
    137,3 KB · Görüntüleme: 41
  • Ekran Görüntüsü (385).webp
    Ekran Görüntüsü (385).webp
    156,5 KB · Görüntüleme: 40
  • Ekran Görüntüsü (386).webp
    Ekran Görüntüsü (386).webp
    145,5 KB · Görüntüleme: 36
  • Ekran Görüntüsü (387).webp
    Ekran Görüntüsü (387).webp
    156,2 KB · Görüntüleme: 44
  • Ekran Görüntüsü (383).webp
    Ekran Görüntüsü (383).webp
    174,1 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Atarım da hiç o tür yazılım kullanmadığım için bir şey söyleyemeyeceğim. Ben genelde hep Denetim Masası'ndan kaldırırım.

Öncelikle ilk olarak kurulum ekranında seçmeniz gerekenler dosya kalkanı, davranış kalkanı, fidye yazılımı kalkanı, e-posta kalkanı, Wi-Fi denetleyici ve rahatsız etme modu. Neden dersen web koruması çok fazla sağlıklı siteye zararlı diyor, yazılım güncelleyici mavi ekran hatasına sebebiyet veriyor diğerleri ise gereksiz.

Menü üzerinden ayarlara giriliyor. İşte ayarlar.

379'den başla 399'a kadar bak. Biraz karışık yükledim. Ekran görüntüsü olarak yani.
Hocam çok teşekkürler. Tekrar rahatsız ediyorum sizi ama Avast kurulum ayarları ekte belirttiğim görseldeki gibi mi olmalı? Doğru mu anlamışım? Web kalkanını zaten önermemiştiniz ama Ağ Denetleyici ile güvenlik duvarını kurmalı mıyım?

Bu arada hazır BitDefender kurmuşken kendi bilgisayarımda tam sistem taraması da yapayım dedim ama onda da False Positive sonuçlar buldu. False Positive olduğuna dair %100 emin değilim bu arada ama ben öyle olduğunu düşünüyorum çünkü güvenilir kaynaktan indirdiğim bazı şeyleri zararlı olarak algıladı. Onların ekran görüntüsünü de ekte belirtiyorum.

Ayrıca o eski dediğim bilgisayara sıfırdan temiz bir Windows 10 kurulumu yapmaya çalıştım ama o kadar eski bir bilgisayar ki Windows 10'u bile kaldırmadı. Bende Windows 7 Ultimate kurdum ama bu seferde sürücü eksik olduğu ya da yanlış sürücü yüklendiğinden dolayı Wi-Fi ağlarını bulamıyor ve bu nedenle internete bir türlü bağlanamıyorum. Şimdi daha güvenilir bir yerden imaj dosyasını indirdim ve tekrar USB kurulumu hazırlayacağım. Umarım bu sefer sorun çıkmaz. Saatlerdir uğraşmaktan gına geldi cidden.

Konuyu çok uzattım ama Windows 7'de kullanmak için Browser öneriniz var mıdır? Güncel ve popüler yani bilindik tarayıcıların hepsi artık Windows 7 desteklemiyor diye biliyorum. Açık kaynak bazı projeler vardı. Mecburen onlardan birini deneyeceğiz.

Dosya Ekleri

• 1726881540094.webp
    1726881540094.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 27
  • Ekran görüntüsü 2024-09-21 010355.webp
    Ekran görüntüsü 2024-09-21 010355.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 39
  • Ekran görüntüsü 2024-09-21 010426.webp
    Ekran görüntüsü 2024-09-21 010426.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 39
Hocam çok teşekkürler. Tekrar rahatsız ediyorum sizi ama Avast kurulum ayarları ekte belirttiğim görseldeki gibi mi olmalı? Doğru mu anlamışım? Web kalkanını zaten önermemiştiniz ama Ağ Denetleyici ile güvenlik duvarını kurmalı mıyım?

Bu arada hazır BitDefender kurmuşken kendi bilgisayarımda tam sistem taraması da yapayım dedim ama onda da False Positive sonuçlar buldu. False Positive olduğuna dair %100 emin değilim bu arada ama ben öyle olduğunu düşünüyorum çünkü güvenilir kaynaktan indirdiğim bazı şeyleri zararlı olarak algıladı. Onların ekran görüntüsünü de ekte belirtiyorum.

Ayrıca o eski dediğim bilgisayara sıfırdan temiz bir Windows 10 kurulumu yapmaya çalıştım ama o kadar eski bir bilgisayar ki Windows 10'u bile kaldırmadı. Bende Windows 7 Ultimate kurdum ama bu sefer de sürücü eksik olduğu ya da yanlış sürücü yüklendiğinden dolayı Wi-Fi ağlarını bulamıyor ve bu nedenle internete bir türlü bağlanamıyorum. Şimdi daha güvenilir bir yerden imaj dosyasını indirdim ve tekrar USB kurulumu hazırlayacağım. Umarım bu sefer sorun çıkmaz. Saatlerdir uğraşmaktan gına geldi cidden.

Konuyu çok uzattım ama Windows 7'de kullanmak için Browser öneriniz var mıdır? Güncel ve popüler yani bilindik tarayıcıların hepsi artık Windows 7 desteklemiyor diye biliyorum. Açık kaynak bazı projeler vardı. Mecburen onlardan birini deneyeceğiz.

Güvenlik duvarı, posta kalkanı ve ağ denetleyiciyi kurun. Ayrıca evet Anonymous Çeviri'si false positive görülmüş. Virüs değil. Ben kendim sadece antivirüs tarafını iyi biliyorum yazılım, sürücü veya başka programları bilmiyorum. Kendi sistemimde sürücü güncellemesini Avast'la yaparken kernel panik mavi ekranlar yedim. Yani o konularda pek bilgim yok ama çoğu antivirüsü deneyimlediğim için hangisi iyi hangisi kötü söyleyebilirim.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt