high hopes

Uzman
Merhaba arkadaşlar, Xiaomi cihaz kullanıyorum, bu cihazlarda çoğu kişininde bildiği gibi EIS özelliği aktif iken video çekildiğinde kalitesi berbat bir seviyeye kadar düşüyor.
3. parti bir araç kullanarak en iyi şekilde video stabilizasyonu nasıl yapılabilir?

CapCut ile Google Fotoğrafları denedim ama pek beğenmedim, onların dışında tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar, Xiaomi cihaz kullanıyorum, bu cihazlarda çoğu kişininde bildiği gibi EIS özelliği aktif iken video çekildiğinde kalitesi berbat bir seviyeye kadar düşüyor.
3. parti bir araç kullanarak en iyi şekilde video stabilizasyonu nasıl yapılabilir?

CapCut ile Google Fotoğraflar'ı denedim ama pek beğenmedim, onların dışında tavsiyelerinizi bekliyorum.

BSG Google Camera indir Config ile elektronik video stabilizasyonunu dene.

OIS desteği olmayan bir telefondan çok iyi bir video stabilizasyonu bekleyemezsin. Google camera portlarına bak hazır configler paylaşılıyor eğer işini görmezse harici hiç bir şeyden medet umma daha iyi stabilizasyon için cihaz değiştirmen gerekiyor.

OIS desteği olmayan bir telefondan çok iyi bir video stabilizasyonu bekleyemezsin. Google camera portlarına bak hazır configler paylaşılıyor eğer işini görmezse harici hiç bir şeyden medet umma daha iyi stabilizasyon için cihaz değiştirmen gerekiyor.
Ben daha çok mesela EIS kapalı bir video çektim, sonra bunu örneğin bir yapay zeka aracıdır ya da stabilizasyona dayalı bir uygulama aracılığıyla çözüm bulmak istiyorum çünkü GCam pek iyi değil.
İnternette bu tarz araçlar arıyorum fakat beklediğim performansı alamıyorum, ya video yamuk yumuk oynayan bişeye dönüşüyor ya da kalite daha çok düşuyor.

Böyle bir şeyin istediğin oranda düzeltebileceğini düşünmüyorum. Söylediğim gibi ya cihaz değiştireceksin ya da elindekiyle yetineceksin. EIS senin telefonunda iyi çalışmıyor olabilir Redmi Note 10S amiral gemisi bir cihaz olmadığından verilen destekte sınırlı ölçüde kalıyor. EIs açıkken video kalitesinin düşme sebebi de kamera anlık olarak düzeltme uyguladığı için kaliteden ödün vermiş oluyor. Sabit tripod ile video çeksen istediğin sonucu alabilirsin lakin kamera hareket ettiği sürece herhangi bir yazılım veya araç tatmin edecek düzeyde bir şey sağlayacağını düşünmüyorum.

DaVinci Resolve kullanarak stabilize edebilirsin. Yine dijital mudahale olacak ama seviyesini kendin ayarlayabilirsin.