öğretmenlik tabiki kpss çok çok önemli oluyor. yüksekten başlıyorlar almaya düşük alanlara sıra gelmeden kontenjan doluyor. ama katiplikte zabıt için konuşursak puan neredeyse her şehirde 70e kadar düşüyor.O zaman yavaştan başka şansları değerlendirmeye başla en iyisi. Benim kuzen öğretmenlik mezunu, 4 yıldır atama bekliyor, KPSS'ye giriyor. O bir umudu beklerken hayat geçip gitmesin.
Detaylar
Kim cevapladı?İtachi Uchiha
Yetkin
Ben lise mezunuyum, KPSS'den 78 aldım ve bir işim yoktur. Demek iyi bir puan değilmiş.74 puan iyi bir puan. Çoğu memurluk işi için alt sınır 65 puan olarak gösteriliyor.
Ben lise mezunuyum, KPSS'den 78 aldım ve bir işim yoktur. Demek iyi bir puan değilmiş.
Sen başvuru yapmadıysan atanmaman normal. Ben bir önceki puanım ile (72) mülakattan geçseydim şu an memurdum. Demek ki iyi bir puan.
Selam öyle bir sey yok. 70 puanla katip falan olamazsin unut onu. 70 puanla guvenlik gorevlisi olabilirsin anca. Onun haricinde bir sey olamazsin mumkun degil. Destek personeli yani temizlikci kadrosu lise seviyesinde bile 80 puan bu en dusuk puan bu arada. 4 yildir KPSS ile atanamiyorum aldigim puan 70 bizim bolum ve diger tum onlisanslar minimum 85 puan istiyor. Hemsirelik ve guvenlikler 65 puanla ataniyor hatta 60 puanla. Oyle kendini kandirirsin.Büyük bir zevkle yazacağımdan emin olabilirsin. Katiplikte şart 70 almış olmak.
Alt sinir 65 ve binlerce kisi basvuruyor siralamaya dahi giremezsin. Kendinizi kandiriyorsunuz ve hic bir bilginiz yok.74 puan iyi bir puan. Çoğu memurluk işi için alt sınır 65 puan olarak gösteriliyor.
Bil bakalim o mülakattan kimler gecebiliyor?Sen başvuru yapmadıysan atanmaman normal. Ben bir önceki puanım ile (72) mülakattan geçseydim şu an memurdum. Demek ki iyi bir puan.
@İtachi Uchiha Selam sizde benim durumdasiniz galiba. KPSS calisiyor musun?
Son düzenleme:
İtachi Uchiha
Yetkin
Hayır çalışmıyorum, YKS sınavına hazırlanıyorum. Geçen sene ailemin zorlamasıyla KPSS sınavına girdim.@İtachi Uchiha Selam sizde benim durumdasiniz galiba. KPSS calisiyor musun?
Iyi yapmissin. Başarilar dilerim. Ailen senin iyiligini istiyor.Hayır çalışmıyorum, YKS sınavına hazırlanıyorum. Geçen sene ailemin zorlamasıyla KPSS sınavına girdim.
Selam öyle bir şey yok. 70 puanla katip falan olamazsin unut onu. 70 puanla guvenlik gorevlisi olabilirsin anca. Onun haricinde bir şey olamazsin mumkun degil. Destek personeli yani temizlikci kadrosu lise seviyesinde bile 80 puan bu en dusuk puan bu arada. 4 yıldır KPSS ile atanamiyorum aldigim puan 70 bizim bolum ve diger tum onlisanslar minimum 85 puan istiyor. Hemsirelik ve guvenlikler 65 puanla ataniyor hatta 60 puanla. Oyle kendini kandirirsin.
Alt sinir 65 ve binlerce kisi basvuruyor siralamaya dahi giremezsin. Kendinizi kandiriyorsunuz ve hiçbir bilginiz yok.
Bil bakalim o mülakattan kimler gecebiliyor?
@İtachi Uchiha Selam sizde benim durumdasiniz galiba. KPSS calisiyor musun?
Şu saçma mesajınızı okurken sinir krizi geçirdim diyebilirim. Hiçbir bilginiz olmamasına rağmen bu kadar rahat yorum yapabilmeniz şaşırtıcı. 2023 alımında puanım 72 idi, başvurdum, klavye sınavını geçtim, mülakatta elendim. Mülakattan elenmesem şu anda memurdum. Siz hangi kafayla, neye dayanarak bu kadar kesin ve net konuşabiliyorsunuz anlamak zor. Katiplikte alt sınır 70, 70 alan kişi başvuru hakkına sahip oluyor. Zabıt katipliğinde bu puan neredeyse her ilde 70e kadar düşüyor. İcra ve cezaevi katipliğinde az alım yapan ve çok başvuru alan yerlerde puan daha yüksek kapatıyor. Yani 70 ile katip olamazsın diye saçma bir düşünce olamaz. Araştırma yapmadan bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyin.
Bak simdi 70 puanla basvuru sarti vardir 10 kisi aliniyorsa 10 kati cagirilir. Yani 100 kisi puanina gore cagirilir ve aralarinda torpilliler vardir. Asla bu yuzden giremezsin. Şansa kadere girersin ancak. Bu arada Istanbul'da mulakata girdim subat ayinda nerden biliyorsun diye sorma iste. Sen 70 puanla memur olmayi unut. En az 85 puan şart.Şu saçma mesajınızı okurken sinir krizi geçirdim diyebilirim. Hiçbir bilginiz olmamasına rağmen bu kadar rahat yorum yapabilmeniz şaşırtıcı. 2023 alımında puanım 72 idi, başvurdum, klavye sınavını geçtim, mülakatta elendim. Mülakattan elenmesem şu anda memurdum. Siz hangi kafayla, neye dayanarak bu kadar kesin ve net konuşabiliyorsunuz anlamak zor. Katiplikte alt sınır 70, 70 alan kişi başvuru hakkına sahip oluyor. Zabıt katipliğinde bu puan neredeyse her ilde 70e kadar düşüyor. İcra ve cezaevi katipliğinde az alım yapan ve çok başvuru alan yerlerde puan daha yüksek kapatıyor. Yani 70 ile katip olamazsın diye saçma bir düşünce olamaz. Araştırma yapmadan bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyin.
başvuru şartı 70, yüksekten almaya başlıyorlar. ve bu puan zabıt katipliğinde düşüyor. bizzat kendim gördüm bunu. mülakatla kpss puanının hiçbir alakası yok. 70 puanla memur olacağım ve bu konuyu güncelleyeceğim. hepiniz attığınız hahaha emojileriyle beraber zortlayacaksınız.Bak simdi 70 puanla basvuru sarti vardir 10 kisi aliniyorsa 10 kati cagirilir. Yani 100 kisi puanina gore cagirilir ve aralarinda torpilliler vardir. Asla bu yuzden giremezsin. Şansa kadere girersin ancak. Bu arada Istanbul'da mulakata girdim subat ayinda nerden biliyorsun diye sorma iste. Sen 70 puanla memur olmayi unut. En az 85 puan şart.
İnşallah olursun. Birinin hayatinin kurtuldugunu gormek sevindirir beni.başvuru şartı 70, yüksekten almaya başlıyorlar. ve bu puan zabıt katipliğinde düşüyor. bizzat kendim gördüm bunu. mülakatla kpss puanının hiçbir alakası yok. 70 puanla memur olacağım ve bu konuyu güncelleyeceğim. hepiniz attığınız hahaha emojileriyle beraber zortlayacaksınız.