Hangi işlemci ile kullanıyorsunuz? Ona göre işlemci, ekran kartı veya RAM tercih edebilirsiniz. Duruma göre yükseltme mantıklı olmayacaksa AM5 sokete geçilmeli.Yaz ayların da anakart bayağı ısınıyor ağır programlar da çalışıyorum ama kararsız kaldım.
Detaylar
Kim cevapladı?witicieen
Yetkin
Bence yeni bir konu açın. Soğutmalı 10-20 bin ₺ arası kart önerisi isteyin. Buradaki fiyat büyük ihtimalle kartın stoklarda az olmasından dolayı şişirilmiş. Size uygun soğutma kısımları olan öneriler yapsınlar.
Bende fark ettim. Stok yokluğundan 5000 TL anakarta 35.000 TL yazmışlar o kadar da yükseğe çıkıp almam DDR5 geçsem zaten en pahalı sistemi dizeyeceğim de uğraşmak istemiyorum.
Hangi işlemci ile kullanıyorsunuz? Ona göre işlemci, ekran kartı veya RAM tercih edebilirsiniz. Duruma göre yükseltme mantıklı olmayacaksa AM5 sokete geçilmeli.
Ryzen 7 5800X3D işlemcim var.
64 GB 4000 MHz RAM var. İşlemci RAM ve SSD gayet iyi ekran kartı da keza öyle bana sadece üst segment 550 ya da X570 civarı soğutması güzel anakart lazım. Ancak bu sitedeki kasaya uyumlu olabilecek anakart gerekiyor.
Dark Maxima V30 Temperli Cam Yan Panel, 3x12cm Ön + 1x12cm Arka ARGB LED Fanlı, Dikey Ekran Kartı Takılabilen, USB 3.0 Type-C, ATX Oyuncu Kasası (DKCHMAXV30) | Teknobiyotik
Yepyeni Dark MAXIMA V30, 3x12CM ve 1x12CM ARGB Ring LED Fan, 380mm' ye Kadar Sıvı Soğutma Desteği, Full Mesh Ön Panel, Dikey Ekran Kartı Destekli Süper ATX Oyuncu Kasası ! Efsane Yenilendi; 3x12cm, 1x12cm ARGB Fan, USB Type C Bağlantı, 4mm T-Glass Cam Yan Paneli, Ultra Geniş İç Hacimli Yapısı...
Son düzenleyen: Moderatör:
2. ele de bakmayı düşünür müsünüz? Zamanında en tepe model AM4 anakart ile sistem kurup sonradan AM5 sokete geçip elindeki anakartları satmak isteyenlerden temiz güzel bir ürün bulabilirsiniz.Ryzen 7 5800X3D işlemcim var 64 GB 4000 MHz RAM var. İşlemci RAM ve SSD gayet iyi ekran kartı da keza öyle bana sadece. Üst segment 550 ya da X570 civarı soğutması güzel anakart lazım. Ancak bu sitede ki kasaya uyumlu olabilecek anakart gerekiyor
![]()
Dark Maxima V30 Temperli Cam Yan Panel, 3x12cm Ön + 1x12cm Arka ARGB LED Fanlı, Dikey Ekran Kartı Takılabilen, USB 3.0 Type-C, ATX Oyuncu Kasası (DKCHMAXV30) | Teknobiyotik
Yepyeni Dark MAXIMA V30, 3x12CM ve 1x12CM ARGB Ring LED Fan, 380mm' ye Kadar Sıvı Soğutma Desteği, Full Mesh Ön Panel, Dikey Ekran Kartı Destekli Süper ATX Oyuncu Kasası ! Efsane Yenilendi; 3x12cm, 1x12cm ARGB Fan, USB Type C Bağlantı, 4mm T-Glass Cam Yan Paneli, Ultra Geniş İç Hacimli Yapısı...www.teknobiyotik.com
witicieen
Yetkin
2. ele de bakmayı düşünür müsünüz? Zamanında en tepe model AM4 anakart ile sistem kurup sonradan AM5 sokete geçip elindeki anakartları satmak isteyenlerden temiz güzel bir ürün bulabilirsiniz.
Bilgisayar parçalarında genel de 0 tercih ediyorum maddi yönden sıkıntım yok ama aradığım anakartı bulamadım bulsam dahi benim kasa ile uyumlu olup olmayacağını çözemedim. Herkes hazır DDR5 sistem al diyorlar da istemiyorum.
İşlemcini bilmediğim için böyle yorum yaptım başta. Doğal olarak çoğu kişi de böyle yapabilir. Anlıyorum güzel bir anakarta geçilebilir.Bilgisayar parçalarında genel de 0 tercih ediyorum maddi yönden sıkıntım yok ama aradığım anakartı bulamadım bulsam dahi benim kasa ile uyumlu olup olmayacağını çözemedim. Herkes hazır DDR5 sistem al diyorlar da istemiyorum.
Bütçenin sıkıntı olmaması güzel fakat fazla para vermenizi de istemem. Kasana sığar neredeyse tüm anakartlar. ATX bir kasan mevcut.
Canavar gibi anakart ve kasaya uyar.
www.tebilon.com
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II AMD B550 Soket AM4 Ryzen DDR4 4800MHz (O.C) M.2 ATX Anakart Uygun Fiyatları ile Tebilonda
ASUS Marka ASUS ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II AMD B550 Soket AM4 Ryzen DDR4 4800MHz (O.C) M.2 ATX Anakart Avantajlı Fiyatları ve Taksit Seçenekleri ile Tebilonda
witicieen
Yetkin
Canavar gibi anakart ve kasaya uyar.
![]()
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II AMD B550 Soket AM4 Ryzen DDR4 4800MHz (O.C) M.2 ATX Anakart Uygun Fiyatları ile Tebilonda
ASUS Marka ASUS ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II AMD B550 Soket AM4 Ryzen DDR4 4800MHz (O.C) M.2 ATX Anakart Avantajlı Fiyatları ve Taksit Seçenekleri ile Tebilondawww.tebilon.com
Teşekkür ederim incelemelerine bakıyorum.