En sevdiğiniz şehir neresi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Batu2134
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 330
  • Etiketler Etiketler
Türkiye'de ise kesinlikle İstanbul, her ne kadar azap olsa da tüm ülkenin belkemiği bir şehir.
Yurt dışında ise Oslo ve Pavia kesinlikle benim için en güzelleri.

Oradaki eski şehrin olduğu taraflardaki kiliseye (Fourvière) giden bayır insanı bitirir. Yukarı bakarken bile yoruluyorum. Merdivene bakarken bayılacak gibi oluyorum. :LOL: Çok aktivite olan bir şehir olmasa da gerçekten sakin ve yaşanabilir. Gece saatlerinde otogarın kapatılıp otobüslerin köprü altından kalkmasını ve metro hattının da neredeyse hiç kullanılmamasını ise hiçbir zaman anlayamayacağım.
Berlin sanki daha iyi gibi. Katedral kısmındaki ada cidden çok hoşuma gitmişti. Müzeden müzeye girerken vakit bile yetmiyor. Aklımdan da bir anım hiç çıkmıyor: Pergamon kısmına gelince kız arkadaşımla müzelerin Afrika’dan ne kadar çok şey yürüttüğünü, en azından Türkiye’den bir şey olmadığına dair muhabbet ediyorduk. Pergamon ne diye merak ettiğimde Türkiye’de olduğunu fark ettim ve güzel bir rezil oldum. :hehehe:
Havalimanı tam kaybolma merkezi. Şehir merkezine ilk gidiş cidden çok zor. İspanya’da Malaga ve Sevilla gibi şehirleri de öneririm. Ben bayılmıştım.
Venedik ve Roma’ya kıyasla neyini beğendiniz? Ben en son gittiğimde çok vaktim yoktu diye pek inceleyemedim, yakın zamanda tekrar uğramama değer mi?
Mükemmel bir ülke ve şehir. Savaş bitse de herkes görebilse keşke.

Trafik sorunu çözülürse elbette İstanbul. Genel olarak Manisa ve Bursa olabilir.
Trafik sorunun çözülmesi de yetmez ki. Havası kirli, suç oranı ve nüfus yoğunluğu fazla. Her adımda da turist tarifesi yiyorsunuz. Bir ürünü birden 10 katına satıyorlar. İnsanlarının çoğu da görgüsüz, şehirde gerçek İstanbullu kalmamış. Bazılarının Türkçe konuştuğundan bile emin değilim.

Oradaki eski şehrin olduğu taraflardaki kiliseye (Fourvière) giden bayır insanı bitirir.
Nehir tarafındaki çıkmaya çalışırsan öyle. Eugene Wernert tarafına yolun düştüğü gün o taraftan çıkarsan rahat. :D

Berlin sanki daha iyi gibi. Katedral kısmındaki ada cidden çok hoşuma gitmişti.
Berlin'i de yazabilirdim ama üstünden yıllar geçmesine rağmen hâlâ doğu/batı olarak ayrıldığı dönemlerden kalan ve şehrin dokusunu bile değiştiren çok izler var. Tarihi değer açısından lafım yok ama şehir bütünlük hissini veremiyor.

Havalimanı tam kaybolma merkezi. Şehir merkezine ilk gidiş cidden çok zor. İspanya’da Malaga ve Sevilla gibi şehirleri de öneririm. Ben bayılmıştım.
Çok fazla iş ve seyahat için bir yerlere gittiğimden olabilecek her tür havalimanına alıştım. Hiç dikkat etmemiştim sen bunu diyenen kadar. İspanya'nın güney şehirleri için çok güzel şeyler duyuyorum ama şimdilik sadece Madrid, Barcelona ve San Sebastian'a gidebildim. Sonraki gidişimde zamanım kalırsa Malaga civarına gitmek fikri aklımda var.

Venedik ve Roma’ya kıyasla neyini beğendiniz? Ben en son gittiğimde çok vaktim yoktu diye pek inceleyemedim, yakın zamanda tekrar uğramama değer mi?
Venedik'i sevmeyen az sayıda kişiden biriyim herhalde. Su taşkınları çok, koku sorunu var, yazın anlam veremediğim bir nem sorunu var, şehir mühendisliği açısından çok önemli bir tarihe sahip ama turistik açıdan benlik değil.

Roma'yı da seviyorum. Antik ve orta çağ dönemlerinden kalan kalıntılar ve tarihini beğeniyorum. Yine de eski kalıntılar ve modernleşmeye çalışıp bunu da pek başaramamış yeni binaların yan yana olması bana fazla alakasız gibi geliyor. Orta ve Kuzey Avrupa'daki (Britanya dahil) şehirlerin dokusu bu eski yapılarla çok uyumlu olabiliyor (Edinburgh gibi) ama 50-60'ların Akdeniz mimarisi ve antik kalıntılar maalesef o kadar uyumlu olmuyorlar. Eskiyi korumaları tabii ki takdir edilecek bir şey ama yaşam alanlarını 1950'lerin Akdeniz mimarisiyle dip dibe yapmak ne kadar doğru bilmiyorum.

Floransa'nın ise Rönesans dönemindeki şehir mimarisine büyük oranda sadık kalması ve eski Firenze dokusunu korumasını çok seviyorum. Sadece şehir olarak değil, bölge olarak orası çok güzel bence.

Mükemmel bir ülke ve şehir. Savaş bitse de herkes görebilse keşke.
Ben de özledim. Savaştan dolayı oradaki şirketle bağlantımıza devam edemiyoruz, 3 yıldır gidemedim. Aynı zamanda eski kız arkadaşımın büyüdüğü şehir olması da benim için anlamını artırıyor. :D

Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt