En sevdiğiniz yemek ve içecek nedir?

Yemek olarak margarita pizza. Bayılıyorum.
İçecek olarak ise yemekle içiyorsam yemeğe göre, ancak ayrı içiyorsam cevabım muhtemelen muzlu süt olurdu. Bir şeyler içmeyi çok severim, seçim yapmak zor oldu benim için 😀

Karnıyarık ve pirinç pilavı. Çok kötü yapılmadığı sürece gayet severek tüketirim. Patlıcan özellikle önceden iyi pişirilmeli, güzel yapılırsa kabuğu da dahil yerim. Patlıcanın ete yakışan en iyi şey olduğunu da düşünüyorum.

2025-05-02_07-13.webp

Hatta evde size tavsiyem düz köfte yemek yerine, şu sağdaki görseldeki gibi aralara patlıcan, patates(belki zor pişeceğinden es geçilebilir), biber ve domates falan ekleyerek muazzam olacaktır.

2025-05-02_07-15.webp

İçecek konusunda şu favorimdir diyemiyorum. Ama yanında genelde kola tüketiyorum. Öyle ahım, şahım bir içecek içmedim herhalde bugüne kadar. Spesifik şu ayran veya şu markanın şu içeceği diyemiyorum. Yaşadığım yere en azından bu tarz ürünler ulaşamıyor.

Hayatında iskender yedin mi ki? Bursa dışındakiler ekmek üstü et döner, onları saymıyorum :D

En sevdiğim yemek de... Fırında bol acı soslu (acı bol değil, sos bol!), bol soğanlı sarımsaklı tavuk kanat yanında da pilav galiba. Ama o anki keyfime göre tahta iskenderciden iskender veya Diyarbakır usulü mangalda ciğer de olabilir.

İçecek de bol köpüklü ayran.
Valla İstanbul'da da çok yedim, Bursa'da da. Bursa'da önerilen bütün dönercilere gittim. Bazıları gereksiz overrated, bazıları ise influencer yağmurundan bozmuş.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt