En sorunsuz Linux dağıtımı hangisi?

Hocam stabilite istiyorsanız Opensuse Leap der konuyu kapatırım, fakat sistemim hantal değil sportaküs gibi; işlek, sportif, kaslı, karizmatik olsun oradan oraya hoplasın diyorsanız Linux Mint Cinnamon en iyi tercih olacaktır.

Rolling Release'lardan kaç, LTS kerneller çok daha stabil-bozulma karşıtı.

Pop!OS veya Fedora öneririm.

OpenSuse Diye düşünüyorum. Hem performansı güzel hem sorun çıkartmıyor. Tumbleweed kuracaksanız Nvidia driverları da 2 komutla kolayca kurulabiliyor. Kurulum sırasında Gnome, XFCE ve KDE seçebiliyorsunuz.

openSUSE diye düşünüyorum. Hem performansı güzel hem sorun çıkartmıyor. Tumbleweed kuracaksanız NVIDIA driverları da 2 komutla kolayca kurulabiliyor. Kurulum sırasında GNOME, Xfce ve KDE seçebiliyorsunuz.

@SafakB leap Tumbleweed'den daha sağlam bir sistem sunuyor, leap az ve öz tumbleweed ise sürekli güncelleme alıyor tercihini ona göre yap.

EndevourOS bence çok iyi.

Artıları;
1. Sürekli en son çıkan yazılımlar.
2. AUR Reposu
3. Minimal servis kullanımı
4. Minimal paket yüklü olması
5. Kolayca yüklenir.

Masaüstü ortamı olarak da Gnome tercih ediyorum. Gnome çok basit bir kullanımı olan arayüz. Ayrıca modern ve şıktır.

Stabilite sunmuyor, LTS kerneli ile kurmak mantıklı sadece.

Stabilite sunmuyor, LTS kerneli ile kurmak mantıklı sadece.
Evet stabil bir şey sunuyor diyemeyiz lakin gerçekten çok minimal bir yapıda geliyor EndevourOS.
Zen kernel daha iyi olabilir bence.

Evet stabil bir şey sunuyor diyemeyiz lakin gerçekten çok minimal bir yapıda geliyor endevouros.
Zen kernel daha iyi olabilir bence.

Şahsen önermem çünkü sistemin her zaman en güncel paketleri vermesi çok iyi bir şey değil LTS daha kararlı daha sağlam güncellemeler alıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…