The Shorekeeper
Üstün
Fedora güzeldir.
Hocam stabilite istiyorsanız Opensuse Leap der konuyu kapatırım, fakat sistemim hantal değil sportaküs gibi; işlek, sportif, kaslı, karizmatik olsun oradan oraya hoplasın diyorsanız Linux Mint Cinnamon en iyi tercih olacaktır.Merhaba,
Sunucularımda genel olarak Debian veya AlmaLinux tercih ediyorum ancak uzun süre sonra masaüstü olarak Linux'a geçiş yapacağım sizce en kararlı masaüstü Linux dağıtımı hangisidir?
Ek olarak: Ubuntu düşünmüyorum.
Pop!OS veya Fedora öneririm.Merhaba,
Sunucularımda genel olarak Debian veya AlmaLinux tercih ediyorum ancak uzun süre sonra masaüstü olarak Linux'a geçiş yapacağım sizce en kararlı masaüstü Linux dağıtımı hangisidir?
Ek olarak: Ubuntu düşünmüyorum.
openSUSE diye düşünüyorum. Hem performansı güzel hem sorun çıkartmıyor. Tumbleweed kuracaksanız NVIDIA driverları da 2 komutla kolayca kurulabiliyor. Kurulum sırasında GNOME, Xfce ve KDE seçebiliyorsunuz.
Stabilite sunmuyor, LTS kerneli ile kurmak mantıklı sadece.EndevourOS bence çok iyi.
Artıları;
1. Sürekli en son çıkan yazılımlar.
2. AUR Reposu
3. Minimal servis kullanımı
4. Minimal paket yüklü olması
5. Kolayca yüklenir.
Masaüstü ortamı olarak da Gnome tercih ediyorum. Gnome çok basit bir kullanımı olan arayüz. Ayrıca modern ve şıktır.
Evet stabil bir şey sunuyor diyemeyiz lakin gerçekten çok minimal bir yapıda geliyor EndevourOS.Stabilite sunmuyor, LTS kerneli ile kurmak mantıklı sadece.
Evet stabil bir şey sunuyor diyemeyiz lakin gerçekten çok minimal bir yapıda geliyor endevouros.
Zen kernel daha iyi olabilir bence.