Kendim bir siteden sistem toplamayı denedim heves edip önerilerinizden yola çıkarak, becerebilmiş miyim?:)
Dürüst olacağım, pek iyi değil. 🫠

B850M Force varken o anakart alınmaz.
Lite Performance, LF 3'e kıyasla daha sessiz ve daha performanslı.
RAM direkt Red Flag.
990 Evo yerine daha iyi SSD koyulabilir.
Asus Prime altın kaplama filan herhalde. 😀

Doğrudur, ben biraz eski kafalıyım o yüzden sordum. Bu arada bir sorun var, ben sistem toplamaktan anlamadığım için donanımları kasa içerisinde birleştiremem ve muhtemelen zarar veririm parçalara. Araştırdığım kadarıyla Inventus montaj konusunda iyiymiş. Sistemi buradan toplama şansımız var mı?
Rice ederseniz muhtemelen toplarlar.

Kendinizde toplayabilirsiniz, korkmanıza gerek yok.

Kendi sistemim:
20251105_223921.webp

Birkaç parça eksik tabi. 😀

RAM direkt Red Flag.
Gerçekten kafa yormak gereken bir olaymış sistem toplama. Ben çok cahil kalmışım zamanında böyle şeylere heves etmediğim için :) Nasıl geliştirdiyseniz kendinizi bu konuda tebrik ederim.

RAM direkt Red Flag.

Rice ederseniz muhtemelen toplarlar.

Kendinizde toplayabilirsiniz, korkmanıza gerek yok.

Kendi sistemim:

Birkaç parça eksik tabi. 😀
Discord kullanıyor musunuz bu arada? Discord istemek yasak mı forumda onu da bilmiyorum.

Gerçekten kafa yormak gereken bir olaymış sistem toplama. Ben çok cahil kalmışım zamanında böyle şeylere heves etmediğim için :) Nasıl geliştirdiyseniz kendinizi bu konuda tebrik ederim.

Discord kullanıyor musunuz bu arada? Discord istemek yasak mı forumda onu da bilmiyorum.
Kapandığından beri kullanamıyorum maalesef. Halihazırda bir sistemde yok zaten..

Peki bana önerdiğiniz sistemin tüm parçalarını bir siteden almayı düşünsem hangisini önerirsiniz? Şu sistem toplama yapıp sonra monte edip gönderen sitelerden bahsediyorum. Muhtemelen bir tık daha pahalıya patlar oralardan toplayınca ama gerçekten hiç anlamıyorum donanımları birleştirmekten. Riske girmek istemiyorum.

Stok sorunu yaşamadan sistemi komple toplayabileceğim bir site öneriniz var mı? İnventus, İtopya gibi sitelerden bahsediyorum. Daha önce hiç sistem toplamadım internet üzerinden çünkü @LH44

Son düzenleme:
Peki bana önerdiğiniz sistemin tüm parçalarını bir siteden almayı düşünsem hangisini önerirsiniz? Şu sistem toplama yapıp sonra monte edip gönderen sitelerden bahsediyorum. Muhtemelen bir tık daha pahalıya patlar oralardan toplayınca ama gerçekten hiç anlamıyorum donanımları birleştirmekten. Riske girmek istemiyorum.

Stok sorunu yaşamadan sistemi komple toplayabileceğim bir site öneriniz var mı? İnventus, İtopya gibi sitelerden bahsediyorum. Daha önce hiç sistem toplamadım internet üzerinden çünkü @LH44
Stok durumuna göre tek bir yerden illaki toplanır ama 150.000TL olan sistem 170.000-180.000TŞ bandına çıkar.

Korkmanızı gerektiricek bir durum yok. Techolay youtube kanalında, diğer kanallarda bolca sistem toplama ve kablolama videokarı mevcut.

Bende yeni sistemimi kendim diziyorum ve gerçekten inanılmaz basit. Kafanızı karıştıracak tek şey kablolama olur onunda rehberi mevcut.

Stok durumuna göre tek bir yerden illaki toplanır ama 150.000TL olan sistem 170.000-180.000TŞ bandına çıkar.

Korkmanızı gerektiricek bir durum yok. Techolay youtube kanalında, diğer kanallarda bolca sistem toplama ve kablolama videokarı mevcut.

Bende yeni sistemimi kendim diziyorum ve gerçekten inanılmaz basit. Kafanızı karıştıracak tek şey kablolama olur onunda rehberi mevcut.

İnanın kendime hiç güvenim yok. Hayatımda kasaya taktığım tek şey SSD olmuştu 2018 yılında. 3-5 fazla vereyim ama kafam rahat olsun.

İnanın kendime hiç güvenim yok. Hayatımda kasaya taktığım tek şey SSD olmuştu 2018 yılında. 3-5 fazla vereyim ama kafam rahat olsun.
Sistemle yapacaklarınız için 5080 fazla bile. 9800X3D ve 5080 ikilisi fazlaca yeterli olacaktır.

Toplama konusunda ise İstanbul'daysanız ve kendiniz yapamayacağınızı düşünüyorsanız yardımcı olabilirim.

Son düzenleme:
Sistemle yapacaklarınız için 5080 fazla bile. 9800X3D ve 5080 ikilisi fazlaca yeterli olacaktır.
Sistem konusunda sorun yok bunlara okeyim. Tek sorun sistemi ben monte edemem. O yüzden sistemi komple aynı yerden toplamak istiyorum.

Toplama konusunda ise İstanbul'daysanız ve kendiniz yapamayacağınızı düşünüyorsanız yardımcı olabilirim.
Maalesef Adana'dayım. Sizin gibi bu işlerden anlayan birini bulsam ücreti mukabilinde yardımcı olmasını isterdim @LH44 hocamın önerdiği parçaları direkt alıp.

Sistem konusunda sorun yok bunlara okeyim. Tek sorun sistemi ben monte edemem. O yüzden sistemi komple aynı yerden toplamak istiyorum.

Maalesef Adana'dayım. Sizin gibi bu işlerden anlayan birini bulsam ücreti mukabilinde yardımcı olmasını isterdim @LH44 hocamın önerdiği parçaları direkt alıp.
Kasım indirimleri devam ediyor. Önerim Gaming Gecesi'ni de bekleyerek parçaları almanız.

Ben olsam kaliteli parçalarla böyle bir sistem alırdım.

Son düzenleme:
Oyun sistemi için anakarta o kadar bayılmaya gerek yok bence. 🙂

Kasa kişisel zevklere bağlı bir parça zaten. No name olmadıktan ve sistemin sığacağını doğruladıktan sonra ne aldığınızın pek önemi yok.

Galax'ın eskiden fiyat avantajı vardı. Şuan yok. Bu sebeple pek tercih edilebilir bir model değil.

Enermax yerine Raijintek, ikisinden de daha iyi NZXT C1000 (2024) çok daha mantıklı.

Soğutucunun fiyatı şişirilmiş açıkçası. Lite Performance veya HydroShift LCD 360S varken pek albenisi yok.

SSD, zaten DRAM'li modeller arasında dağlar kadar fark yok. Renegade'in fiyafı fazla uçuk değil alınabilir.