Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Endüstri mühendisliği toplama bir bölüm gibi; bilgisayar, makine ve elektrikten toplama dersler var ve hepsi yüzeysel. Mezun olunca çoğu "Benim ilgim yazılım" veya "Keşke elektronik yazsaydım" gibi söylemlerde bulunuyor. Aynı durum mekatronik mühendisliği için de geçerli. Bir de mühendisler arası şakalaşmada endüstri mühendisliği dalga konusu olur.
YKS ile çalışmadan girebileceğin, DGS ile sadece sınava girerek yerleşebileceğin ve mezun olduktan sonra garanti işsiz kalacağın üstüne zorluğu olmayan bir bölüm Kocaeli üniversitesine DGS'den 206 puan alıp yerleşeni gördüm, 206 puan almak demek 50 matematik sorusunda 15 net gibi bir şey öyle söyleyeyim daha açık olsun.
Dört sene elektrik elektronik, iki sene elektronik teknolojisi okudum mühendis değilim ama mühendislik öğrencileriyle beraber yaşama imkanım çok fazla oldu bana kalırsa en zor bölüm elektrik-elektroniktir ama daha zoru var mı derseniz o da ayrılmış olan; elektrik, elektronik haberleşme ve elektronik mühendisliği bölümleridir. Bu bölümler kendi alanlarında ayrılıp alanına göre eğitim verdiği için dört yıl içerisinde daha detaylı eğitim veriyor elektrik elektronik daha genel bir mühendislik ama zorlukları da elbette var.
Makine ve elektrik elektronik çok tartışma konusu ikisi de birbirini ilgilendiren bir alan makine okuyanlar için elektrik sistemleri çok basite indirgenmişken elektrik elektronik okuyanlarda durum aynı değil yalnız başınızasınız.
Bilgisayar mühendisliği hem mesleki hem de teorik olarak ileriki süreçlerde daha da kolaylaşabilir gibi geliyor sırf mühendislik değil de yanına operatörlük de eklenecek yapay zekanın yazılım alanında belli başlı işleri halledebilmesi için çalışmalar devam ediyor ve ben 80 yaşında bir dayı olsam bilgisayar mühendisine bilgisayar tercümanı derdim insanların dillerinden mütercim tercüman anlıyorsa bilgisayarınkinden de bilgisayar mühendisi anlıyor(bunu yaşlı bir insanmışım gibi düşünerek yazdım yoksa mühendislik kısmının böyle olmadığını biliyorum). Şaka bir yana en zor mühendislik havacılık ve uzay mühendisliğidir.