Zeitnot

Yetkin
Yer
Malta
Galiba bağımlı oldum, 1 hafta önce deneme amaçlı karpuzlu Monster almıştım, şekersizlerden.
Tadı güzel geliyor, 2-3 günde bir içiyorum, bazen art arda içiyorum, günlük en fazla yarım litre içiyorum.
Ne tür gibi sorunlar yaşayabilirim? 16 yaşlarındayım.

Kalp konusunda ileride ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Kardiyoloji bölümüne gittiğinizde genelde kardiyologun sorduğu soru sigara içiyor musun? Alkol içiyor musun? olmaz enerji içeceği tüketiyor musun? olur. Çok ciddi zararları var.

Galiba bağımlı oldum, 1 hafta önce deneme amaçlı karpuzlu Monster almıştım, şekersizlerden.
Tadı güzel geliyor, 2-3 günde bir içiyorum, bazen art arda içiyorum, günlük en fazla yarım litre içiyorum.

Size hiçbir şey olmaz hocam. Böyle devam edin.

Tadını beğendiğin bir şeyi tekrar içmek istemek bağımlılık değildir. Bağımlılık, istemene rağmen bırakamadığın zamanlarda olur.

Türkiye'de satılan enerji içeceklerinin içinde şeker dışında bir şey yok. Yurt dışındaki ürünlerde çok daha fazla vitamin türevi madde var. Şekerli su aldığınız için korkmanız gereken şey şekerin zararları.

33 yaşına geldim ve birçok hastalığım var, gastrit, reflü, allerjik rinit, allerjik astım, bel fıtığı, lordoz. Şükür bunlara alıştım çünkü düzenli kullandığım bir ilaç yok. Depresyona da girmiştim hiç antidepresan kullanmadan aylar sonra çıkmıştım zamanında. Şeker, HIV gibi şeyler tırstığım türde hastalıklardır, çünkü her gün ilaçlara kontrollere bağlısın. 3 sene önce alkolü, bir buçuk yıl önce de meyve sularını tüketmeyi bıraktım. Şu an tatlıya dair yalnızca meyve ve çay, kahveye bir tutam şeker kullanıyorum. Son kontrolümde de bir sıkıntı yoktu. Üniversite yıllarında çok dikkatsiz beslendim, 30'lu yaşlara kadar ev yemeği kadar Fast food, alkol ve zararlı şeyleri çok tükettim ve bir şekilde yavaş yavaş çıktı. Daha da çıkmaması için kontrolü ele aldım. Sana tavsiyem hazır gıdalar başta olmak üzere enerji içeceğinden direkt uzak dur. Alkol yine tek tük içeceğin varsa iç ama enerji içeceği, asitli içecekler vs. içme.

Doktor vs. değilim ama
Aşırı zararlı ve gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bağımlılık diye nitelendirmenize gerek yok bence. Gözünüzde büyütmeyin bırakın gitsin.