Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amaç spor esnasında bir enerji arayışı ise creatine ve preworkout tercih ediniz. Yok eğer genel olarak bu soruyu soruyorsanız hiç enerji verdiğini düşünmüyorum.

Kreatin anlık enerji vermez.

Öncelikle ne kadar zararlı olduklarını biliyorum; ölen bir çocuk vardı galiba. Bazı arkadaşlarım spora gitmeden enerji içeceği içiyor. Kimisi enerji veriyor, kimisi vermiyor diyor. Bu durum psikolojik bir etki mi yoksa gerçekten işe yarıyor mu?

Taurin supplementi ile kafein var tabii ki verir, miktarları önemli.
Enerji içeceğinin amacı koşunca veya yorulunca boğazınız kuruyor vs. Bunları önlüyor sadece, boğazınısı şeker vb. Şeyler ile sürekli nemli tutuyor ve kan şekerinizi yüksek tutuyor. Yani enerji verdiği falan yok sadece yorulunca gelen susama isteğini vs. Düşürüyor. Özellikle uyanık tutma gibi anlatılanlar tamamen yalan, uyanık durmak istiyorsanız espresso içmeniz yeterli olacaktır. Fakat kahveyi günde veya normal şekilde içen birisiyseniz oda etki etmeyecektir.
İçinde Tauirin ve kafein olan bir seyin nasıl enerji vermedigini acıklar mısın?

Öncelikle ne kadar zararlı olduklarını biliyorum; ölen bir çocuk vardı galiba. Bazı arkadaşlarım spora gitmeden enerji içeceği içiyor. Kimisi enerji veriyor, kimisi vermiyor diyor. Bu durum psikolojik bir etki mi yoksa gerçekten işe yarıyor mu?
İçmem içmenizi önermem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Psikolojik etki. Bu zamana kadar gözlerim kapanacak durumdayken bile içtim hayrını görmedim. Sağlığa zararı zaten öyle bir düzeyde ki doktora gittim şu yaşında şu karaciğer durumu hiç iyi değil, deyip yolladı. İçen kişilerden birisi olarak yaşımızı alınca işimizin zor olduğunu düşünüyorum.

Ben uykuyu kacirsin diye iciyorum. Kahveden daha lezzetli bir alternatif. Enerji verdigi falan yok.

Kafein ve taurin nedeniyle vermesi gerekiyor ama beni daha cok moral olarak etkiliyor. Kotu hissettigim zamanlar almaya calisirim. Seker de kafein de dopamin ve serotonin hormonlarinin salgilanmasini tetikliyorlar diye muhtemelen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.