Detaylar
Kim cevapladı?Guilty Conscience
Üstün
Kafein zehirlenlenmesi yaşayabilirsin.
CentrumBoss
Yetkin
Tavsiye edilen günlük kafein alım miktarının üzerine çıkmış olursun. Kafein toleransın artar, etkisi azalır. Böbreklerin gereksiz yorulur. Aynı şey kahve için de geçerli. Günde 2 fincan üstüne çıkmamak lazım diyorlar.Enerji içeceğinin arka tarafında "Günlük 500 ml'den fazla tüketilmesi tavsiye edilmez." yazıyor. 500 ml'den fazla içersek ne olur?
Enerji içeceği 1 litrede 150 mg, 500 ml'de 75 mg kafein içeriyor. Günlük miktarı aşmak için 2 litre içmek gerekli. Tabi kalbe gelecek zararı düşünmek gerekir. Arada sırada içerim ama hiç günde 500 ml'den fazla içmedim.
- Makaleler
- 4
Enerji içeceğinin enerji veren bir tarafı yok. Çoğu yüksek şeker oranına sahip. Enerji içeceği içmek ile kola içmek gibi bir şey. İçmeyin.
Son düzenleme:
Omerta Silenzio
Başarılı
Askerde günde belki 2-3 tane redbull ekstra da aşırı nescafe tüketiyordum gerçekten kalbi ve böbreği perişan ediyor. Kalp kirizi, inme riski vesaire de var yani.
İçindekileri yazıyorum: Su, şeker, sitrik asit, sodyum sitrat, CO2, taurin (600mg/L), potasyum sorbat, kafein (150mg/L), inositol (100mg/L), allura red, guarana ekstratı, askorbik asit, ginseng ekstratı, glukoronolakton (20mg/L), nikotinamid, tiamin mononitrat.Enerji içeceğinin enerji veren bir tarafı yok. Çoğu yüksek şeker oranına sahip. Enerji içeceği içmek ile kola içmek arasında gibi bir şey. İçmeyin.
Bunlar enerji veriyor. Odaklanmayı arttırıyor.
501 ML içtiysen, hemen Kabristana gidersin. (!).
Bir kereden veya yanlışlıkla falan bir şey olmaz. Ama sürekli yaparsan olur ama.
Bir kereden veya yanlışlıkla falan bir şey olmaz. Ama sürekli yaparsan olur ama.
Guilty Conscience
Üstün
İçindekileri yazıyorum: Su, şeker, sitrik asit, sodyum sitrat, CO2, taurin (600mg/L), potasyum sorbat, kafein (150mg/L), inositol (100mg/L), allura red, guarana ekstratı, askorbik asit, ginseng ekstratı, glukoronolakton (20mg/L), nikotinamid, tiamin mononitrat.
Bunlar enerji veriyor. Odaklanmayı arttırıyor.
Okuduğun o listedeki tek gerçek enerji kaynağı şekerdir, o da seni aniden yükseltip sonra hızla yere çakan kalitesiz bir yakıttır. Kafein ve guarana sana asla enerji üretmez, sadece beynindeki yorgunluk sinyallerini bloklayarak vücudunun dinlenme isteğini zorla susturur. Taurin ve vitaminler ise etiketi dolduran pazarlama süsleridir, oradaki görevleri genellikle kafeinin titreme gibi yan etkilerini biraz olsun dengelemektir. Yani içtiğin bu şey sana dışarıdan güç yüklemiyor, sadece gelecekteki enerjinden borç alarak yorgunluğunu geçici olarak maskeliyor.